Hiep Hiep Hoera, GoalGorilla bestaat 10 jaar!

Wij zijn jarig en dat moet gevierd worden

Afgelopen Koningsnacht hadden we ons eerste feestje. Maar dat is niet het enige. Deze bijzondere mijlpaal vieren we dan ook groots!

GoalGorilla bestaat 10 jaar ️🎉️🎉️

Afgelopen zondag 29 april bestond GoalGorilla officieel 10 jaar. En dat betekent feest! We hebben deze mooie mijlpaal al gevierd met onze partners tijdens Koningsnacht. Maar dat is niet het enige! Vrijdag 1 juni is er een grote reünie gepland voor alle huidige en oud collega’s, stagiaires en afstudeerders. Maar eerst staat er aankomend weekend een 'retreat' met het hele team richting Roemenië gepland. Sorry, we zijn vrijdag 4 mei niet bereikbaar 😉! Tenslotte sluiten we af met een klanten en relatie dag aan het eind van de zomer.

Hiep Hiep Hoeraaa!!!

10 jaar GoalGorilla! Taco kijkt terug op de snelle ontwikkeling van GoalGorilla. "In de drukte van alledag heb je er geen erg in, maar een bedrijf is echt een levend iets. Het groeit, bloeit, laat ook soms dingen vallen en verandert van vorm over tijd. Voor GoalGorilla is dat niet anders. In de loop der jaren zijn we andere dingen gaan doen, en ook met andere mensen. Collega’s die al lange tijd bij ons zijn, doen nu soms heel andere dingen dan ze vroeger deden. En er is in ieders privéleven natuurlijk ook veel gebeurd, dat ook zijn weerslag kent op ons werk."

"We zijn begonnen als puur online marketing bureau. Daarna deden we ook veel strategisch werk. Maar al snel begonnen we met bouwen van allerlei websites in allerlei systemen. Na enkele jaren kozen we ons volledig te toe te liggen op het Drupal CMS en hier naam in te maken als full service agency. Dus inclusief design, goede support en hosting. De laatste wijziging is natuurlijk de stap richting Open Social. Met een specialisme voor sociale communities en intranetten, en een SaaS product om snel een sociaal platform te lanceren waar dan ook."
 

Taco Potze

Ik wil namens heel GoalGorilla alle honderden klanten bedanken die ons het vertrouwen hebben gegeven de afgelopen 10 jaar om voor hen te mogen werken. Ik kijk uit naar een toekomst, waarin we het internet samen nog beter maken!

Taco Potze, Mede-eigenaar GoalGorilla en Open Social


"Wat gelukkig nooit is veranderd, is onze drive het internet een betere plek te maken. Om gebruikers van onze websites en applicaties te begrijpen en hen de tools en het gemak te geven om te doen wat ze willen doen en hen blij maakt. Om dit te goed te doen moeten we zelf ook constant in de leermodus zitten. We zeggen wel eens dat we elk jaar terug willen kijken op het vorige jaar en dan kunnen zeggen: “Wow, wat hebben we toch weer veel geleerd de afgelopen tijd!”

Koningsnacht ter ere van koning Gorilla!

Afgelopen Koningsnacht namen we alvast samen met onze partners een voorschot op ons 10 jarig bestaan. En dat was erg geslaagd! Een grill-master zorgde ervoor dat we konden genieten van onze gedeelde passie: barbecueën 🍖🍔 Gelukkig was het mooi weer! We konden dus genieten op ons dakterras van een heerlijk stukje vlees en een biertje met op de achtergrond de festiviteiten op de Oude Markt. Halverwege de avond was het tijd voor een fanatiek potje 30 seconds. Maar niet de normale variant. Organisatoren Alexander en Bas hadden een GoalGorilla variant gemaakt, met typische GoalGorilla termen, uitspraken, personen, klanten, en projecten. Well done boys! De avond ging daarna nog door tot in de late uurtjes, lang leve koning Gorilla 😉!

10 jaar GoalGorilla

Company retreat richting Roemenië

Het feestje tijdens Koningsnacht was niet ons enige activiteit. Nee, we willen onze eerste 10 jaar groots vieren, maar ook voorbereiden op de komende 10 jaar. Daarom gaan we van vrijdag 4 mei t/m zondag 6 mei een weekendje naar Roemenië met het hele team. Voor de meeste van het team is het nog één grote verrassing wat we precies tijdens dit uitstapje gaan doen. De organisatie laat het volgende los: ‘Het wordt niet alleen een gezellig weekend, waarbij we natuurlijk een biertje drinken met elkaar, maar we gaan ook business gerelateerde activiteiten doen. We zien het ook als een 'retreat'. We gaan ons echt serieus terug trekken en overdenken waar we de komende 10 jaar heen willen. We beloven dat het een erg geslaagd weekend wordt!’ Als we kijken naar voorgaande weekendjes weg naar o.a. Londen en Dublin, dan hebben we daar ook alle vertrouwen in. We laten ons verrassen 😇!

Op naar nog eens 10 jaar GoalGorilla!

Mieszko blikt vooruit op de komende jaren van GoalGorilla N.V. "Eén van onze krachten is dat we flexibel zijn en continu op zoek zijn naar nieuwe kansen. Niet alleen in technieken die we gebruiken, maar ook in diensten, verdienmodellen en manieren van werken. Nadeel hiervan is dat je nergens in specialiseert. Op termijn wordt het dan moeilijker om te excelleren als kleinere organisatie. Focus was één van de redenen waarom we alweer twee jaar geleden kozen om niet alleen voor klanten software te ontwikkelen, maar ook een eigen, open source project te starten."

"Inmiddels is dat project een feit en kent het wereldwijd meer dan duizend actieve installaties. Over Open Social schrijven we veel in specialistische blogs. Ook heel recent hebben we uitgebreid in de media kunnen vertellen hoe we naar Web 3.0 uitkijken en de toekomst van decentrale communities, waar we onze software tot rekenen."
 

Mieszko Czyzyk

Nóg belangrijker voor GoalGorilla zijn de mensen die dit alles mogelijk maken. ... Bijzonder hoe we serieuze dingen doen, maar toch open met elkaar omgaan. Iedereen bedankt daarvoor!

Mieszko Czyzyk, Mede-eigenaar GoalGorilla en Open Social


"Nóg belangrijker voor GoalGorilla zijn de mensen die dit alles mogelijk maken. Allereerst collega’s en klanten, maar ook business partners die we inmiddels goed kennen. Door de jaren heen is deze groep internationaal er erg divers geworden. Bijzonder hoe we serieuze dingen doen, maar toch open met elkaar omgaan. Iedereen bedankt daarvoor!"

Ook oud collega’s vieren met ons mee!

Zoals Taco en Mieszko al zeiden, waren we niet zo groot en succesvol geworden zonder al onze oud collega’s, stagiaires en afstudeerders. Daarom vieren wij ons 10 jarig bestaan ook samen met hen! Op vrijdag 1 juni organiseren we namelijk een reünie waar alle huidige en oud werknemers van GoalGorilla bij aanwezig zijn. We hebben erg veel zin om ook samen met hen te proosten op onze 10 jaar 🎉️!

 

Consulting Marketeer
Sjoerd Pijnappel

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten