Alexander spreekt op DrupalJam 2018

Over het onderhouden van een Drupal module

De Real-Time SEO module wordt door inmiddels meer dan 12.000 websites actief gebruikt. Hoe onderhoud je zo'n actieve module? Alexander legt het uit. Leer van zijn lessen!

Alexander spreekt op DrupalJam 2018: Keep It Small and Simple!

Donderdag 5 april wordt alweer voor de elfde keer het event DrupalJam georganiseerd. Wat in 2007 begon met 30 developers en een paar pizza’s, is inmiddels uitgegroeid tot een volledig dagprogramma waar online professionals en Drupal liefhebbers uit Nederland en Vlaanderen bij elkaar komen. Het is daarmee het grootste Drupal evenement van de lage landen.

Hoewel, tegenwoordig is het evenement ook voor niet-Drupalistas erg interessant! Waar het voorheen alleen draaide om het open-source CMS en framework Drupal, maakt de diversiteit van de sessies het nu ook interessant voor bijv. open-source talenten, front-enders, business developers en lifehackers. Het wordt steeds interessanter voor een breder publiek. Al jaren mede-organiseert en bezoekt GoalGorilla dit toffe event. Ook dit jaar weer!

DrupalJam breidt uit! Nu ook sessies voor buitenlandse Drupalistas

Afgelopen edities was Taco Potze, nauw betrokken bij de organisatie. Maar sinds dit jaar is onze developer Sjoerd van der Vis mede-organisator van DrupalJam 2018. Hij is verantwoordelijk voor de social media uitingen en helpt waar hij kan helpen. ‘Ik word van zowel evenementen organiseren als Drupal erg enthousiast. Dus waarom deze twee niet combineren! We bereiken via social veel geïnteresseerden voor het evenement. Dit jaar komen er dan ook meer dan 400 online professionals naar DeFabrique in Utrecht om samen kennis, cases en code met elkaar te delen’ aldus Sjoerd.
 

Sjoerd van der Vis

Het thema van dit jaar is ‘Verbinden’. Ik verwacht dat het dit jaar weer groter en mooier wordt dan vorig jaar. We hebben dit jaar ook een groot aantal Engelstalige sessies.

Sjoerd van der Vis, Developer bij GoalGorilla en mede-organisator DrupalJam 2018

 

Dit jaar heeft de organisatie een groter aantal Engelstalige sessies toegevoegd aan het programma. Hierdoor weet het evenement niet alleen Nederlandse en Vlaamse Drupal-liefhebbers met elkaar te verbinden, maar ook buitenlandse Drupalistas die hier bijv. werkzaam zijn. Want zoals het slotwoord op de DrupalJam altijd luidt: ‘Het was een fantastisch jaar, maar we hebben het beste jaar nog niet gehad. Dat is volgend jaar!’

Hoe onderhoud je een module die door 12.000 websites actief wordt gebruikt?

Dit jaar zijn we ook weer aanwezig als spreker op DrupalJam. Onze developer Alexander Varwijk houdt namelijk een sessie getiteld ‘Maintaining a Drupal Module: Keep It Small and Simple’. Hierin vertelt hij over het onderhoud aan de Real-Time SEO module die door ruim 12.000 websites actief wordt gebruikt. Maar hoe klaar je zo’n grote klus? Nou, Keep It Small and Simple! Alexander vertelt o.a. over hoe Drupal handvatten biedt voor een nieuwe manier van content verwerken in de analyse en hoe Drupal 8 het handmatige process (gelukkig!) vervangt. Daardoor wordt het ook makkelijker om in de toekomst nieuwe functionaliteiten toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een social media preview of meertaligheid. Leer van zijn lessen, en pas ze toe bij het maintainen van jouw module.

 

Alexander Varwijk

Het is ontzettend leuk om te zien dat zoveel bedrijven de module gebruiken om meer potentiële klanten te bereiken. In de toekomst zou ik nog graag betere ondersteuning willen bieden voor anderstalige websites en het optimaliseren van content voor meerdere zoekwoorden.

Alexander Varwijk, Developer bij GoalGorilla

 

Alexander doet zijn sessie in het Engels. ‘In de IT is bijna alle documentatie in het Engels en vaktermen zijn ook vaak Engelstalig. Het is dan makkelijker om de termen die je gewend bent te kunnen gebruiken zonder hier telkens een vertaling voor te moeten zoeken. Een Engels woord in een Nederlandse zin, dat voelt gewoon wrong!’

12.00 uur in de Ordina Zaal, be there!

Heb je alvast een vraag aan Alexander? Laat die dan in de comments hieronder achter.

Alexander spreekt op DrupalJam

 

Wil je meer weten over de module? Stel gerust je vraag aan Alexander tijdens DrupalJam of hieronder in de comments. Ook andere gorilla’s zijn aanwezig tijdens dit geweldige event! We zien jullie daar 😄


Nog niet bekend met de module? De Real-Time SEO module helpt content marketeers om de content die zijn plaatsen op Drupal websites beter te optimaliseren voor zoekwoorden, zodat zij goed vindbaar worden in zoekmachines als Google. Download de module en optimaliseer al in een paar clicks jouw Drupal content voor Google. Onlangs is de nieuwe Alpha versie gelanceerd. Lees hier meer over deze verbeterde versie!

 

Consulting Marketeer
Sjoerd Pijnappel

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten