'De stadsmakers' - Pilot Spontane Binnenstad.

Vandaag maken we de stad van morgen...

GoalGorilla zet zich met een onafhankelijk iniatief in voor een spontane binnenstad.

Leegstand binnenstad doorbreken

Binnensteden zoals die van Enschede hebben het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Kleine, zelfstandige winkels en horeca moesten de deuren sluiten met leegstand als gevolg. Leegstand zorgt voor minder banen en winkelend publiek in de binnenstand en dus minder consumptie, met als gevolg meer leegstand. Een cirkel die doorbroken moet worden!

En dat lukt ook, meer en meer. Particuliere intiatieven van ondernemers, pandeigenaren, stichtingen en verenigingen vernieuwen de binnenstad en maken deze weer interessant. Voorbeelden hiervan in Enschede zijn Stichting The Upperside. Dit is een pop-up store waar een viertal retail, service en horeca ondernemers samen één concept runnen. Je kunt hier lunchen in het midden van een hippe winkel en kapper.

Een ander voorbeeld is natuurlijk GoalGorilla zelf, die in de leegstaande discotheek 'Lunatic' in samenwerking met vastgoedinvesteerders nu een prachtig kantoor heeft.

Pilot Spontane Binnenstad door Netwerkstad Twente

Om deze particuliere intiatieven te stimuleren lanceerde Netwerkstad Twente (Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Almelo en Borne) een stimuleringsprogramma genaamd 'Spontane Binnenstad'. Binnen dit programma vergoedt de Netwerkstad maximaal 25% van de investering in intiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van de binnensteden door oa leegstand tegen te gaan.

GoalGorilla lanceert 'De stadmakers'

Bij GoalGorilla bieden we al een tijdje flexplekken en events aan op onze derde verdieping aan de Oude Markt 9b. In het programma 'spontane binnenstad' zagen we een prachtige kans om deze activiteiten uit te breiden en meer body te geven. We hebben daarom het programma 'De stadmakers' gelanceerd, deze week is dit plan goedgekeurd voor de pilot spontane binnenstad!

Binnen ons plan bieden we bijeenkomsten en fijne werkplekken op een inspirerende omgeving aan.

* Bijeenkomsten

6 keer per jaar organiseren we samen met participerende partijen een bijeenkomst over relevante ondernemers en binnenstad zaken. Meewerkende organisaties zijn o.a. OostNV, Kennispark Twente, Rockstart en StartupBBQ.

Bijeenkomst bij GoalGorilla.

* Ontmoetingsplek en werkplek

Ons kantoor in Enschede beschikt over 10 flexwerkplekken. We bieden deze plekken op dit moment gratis aan, inclusief koffie/thee en Wifi. Je kan je hier voor de flexplekken aanmelden en details lezen over de voorwaarden. 

We kijken erg uit naar de verdere realisatie en promotie van De Stadmakers. 2015 wordt een prachtig jaar voor binnenstad Enschede!

 

Een impressie van onze flexplekken:

flexplekflexplek2flexplek3

 

Andere projecten in Enschede

  1. Stadsgravenstraat: Het in oude glorie herstellen van de voormalige Menistenkerk met wijziging van functie.
  2. Noorderhagenstraat: Verbindingsroute naar Muziekkwartier versterken qua ruimtelijke en sociale kwaliteit en leefbaarheid, waardoor de verbinding aantrekkelijker wordt.
  3. Wannaplay: Een grote schommelinstallatie waarmee gebruikers samen muziek ten gehore brengen in de openbare ruimte.
  4. Aanpak en verbetering Kleine zaal van de voormalige Twentse Schouwburg.
  5. Upgrading binnenstad Expo: Het aantrekkelijker en toegankelijker maken van de ruimtes van Concordia aan de Langestraat.
  6. TA textiles: Zichtbaarheid van de mode-opleiding van het ROC vergroten door het realiseren van een fashioncenter in de binnenstad.
  7. Stadstalent laat zich zien: Evenement van drie maanden waarbij kunstenaars samen met de samenleving de binnenstad verlevendigen.
  8. The Passion: Spraakmakende hervertelling van de laatste uren van Jezus’ leven, zijn lijden én opstanding.

Lees hier het volledige persbericht over de Spontane Binnenstad.

Beheerder
GoalGorilla

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten