DrupalJam 2015, opnieuw een succesvolle editie

Meer dan 350 deelnemers aanwezig op hét Drupal event van de Lage Landen

Donderdag 30 april 2015, waar voorheen menig Gorilla te vinden was op een koninklijk feestje, stond er deze donderdag een ander jaarlijks terugkerend feestje op het programma: DrupalJam 2015. Het event werd dit jaar in De Fabrique in Utrecht gehouden, een oude lijnolie- en mengvoederfabriek aan het Amsterdam-Rijnkanaal die omgetoverd is tot industriële evenementenlocatie. Een afvaardiging van 14 Gorilla’s was hierbij aanwezig.

DrupalJam voor iedereen

Er stond een breed scala aan tracks klaar voor de meer dan 350 aanwezigen. Uiteenlopend van ondernemers tot online professionals, maar allemaal een link met Drupal. Dit jaar waren de lightning talks nieuw op het programma: korte presentaties van maximaal 15 minuten, waarin iemand een onderwerp toelicht. Deze keer waren er voornamelijk modules van eigen bodem die aanbod kwamen. Onze collega Bram ten Hove hield ook een lightning talk. Hij vertelde kort over Search Krumo, een module ontwikkeld door en voor developers. Daarnaast bestond het programma uit presentaties over Drupal, communities, marketing, design en hosting. Met bekende sprekers als Marco Derksen, Jeffrey Maguire en Bruce Lawson. Voor ieder wat wils dus!

 

Afvaardiging van GoalGorilla aanwezig bij DrupalJam 2015

 

Toekomst blik met daarin Drupal 8 centraal

Met de eerste stabiele Drupal 8 release in het vooruitzicht, zijn veel ogen gericht op de toekomst. Mobile first, betere markup, configuratie management en de mogelijkheid tot OO programmeren; zomaar een greep uit de verbeteringen waar we in Drupal 8 mee aan de slag mogen. Tijdens deze DrupalJam wordt eens te meer duidelijk hoe iedereen uitkijkt naar de toekomst, maar ook hoe belangrijk het is om terug te kijken waar we vandaan komen en wat we allemaal al bereikt hebben met de Drupal community. Dit om te kunnen realiseren waar we met zijn allen heen bewegen in de online wereld. 

Succesvolle editie

Een aantal interessante onderwerpen willen wij je niet onthouden. Lees hier meer over in de onderstaande blogs, die ook meer inzicht geven in onze werkwijze en visie op deze onderwerpen.

  • Onze projectmanager Bianca van Essen schreef een blog over de keynote van Anton VanHoucke. Hij vertelde over de UberScrum-methode. Bianca geeft in haar blog kort de visie van Anton weer, en vertelt waarom en hoe GoalGorilla deze methode succesvol toepast bij projecten. Naast het op tijd opleveren en binnen budget, heeft de methode nog meer duidelijke voordelen.
  • Een veel besproken onderwerp is de nieuwe Drupal versie: Drupal 8. Eén van onze developers, Jochem van Nieuwenhuijsen, schreef een blog over de keynote van Jeffrey Maguire. Hij vertelde waarom je moet kiezen voor Drupal 8 en waarom nu. Jochem geeft daarnaast GoalGorilla’s visie op en ervaring met Drupal 8 (onze eigen website is namelijk in Drupal 8 gemaakt). Lees hier zijn blog.
  • Front-End Developer Maikel Koopman was aanwezig bij een presentatie over responsive images. Hiermee voorkom je dat mobiele websites traag worden. Wel zo handig nu we steeds vaker surfen met onze smartphone of tablet. De presentatie werd gegeven door Bruce Lawson van de Europese browser Opera. Lees de blog van Maikel hier.

Wij kijken terug op een wederom succesvolle editie van DrupalJam. We zijn met z’n allen naast een leerzame, ook een erg leuke ervaring rijker. Hier vind je de foto’s van het event. Wij bedanken dan ook de organisatie en kijken uit naar volgend jaar!

Beheerder
GoalGorilla

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten