DevOps & Drupal - Deel jouw ervaringen

De meest interessante reactie krijgt een DrupalJam kaart (12 mei 2016, De Fabrique in Utrecht).

Niels van der Molen spreekt op de DrupalJam 2016 over transitie van Vagrant/Jenkins werkwijze naar Docker/Travis. Reageer met jouw ervaringen met DevOps.

Lees en bekijk hier meer over de presentatie van Niels

Wat je nog niet wist over Open Social en DevOps

Hoe zijn development tools opgenomen in onze Docker workflow? Onze developer Niels van der Molen deelt zijn ervaringen om 15:00 uur tijdens DrupalJam 2016. Zijn presentatie geeft een inkijk in de wereld van het Open Social project met betrekking tot de DevOps. Meer specifiek is het een case study over de transitie van een monolithisch Vagrant/Jenkins workflow naar een microservice Docker workflow met Travis.

 

We stelden Niels twee vragen over zijn toekomstige presentatie.

 

Waarom is DevOps een interessant onderwerp voor de aanwezigen?

DevOps is interessant omdat Microservices / Docker en Continuous Delivery op dit moment heel populair zijn. Deze tools dragen bij aan de scheiding van ontwikkeling en waar de software uiteindelijk gebruikt wordt. Verder is het belangrijk voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van de software doordat de methodes op dezelfde manier gebruikt worden in productie als tijdens de ontwikkeling van het product.

De implementatie hiervan blijkt echter lastig. Dit is het geval omdat de industrie nog niet geheel volwassen is en er ontzettend veel opties zijn. Ik heb hier een eigen visie op ontwikkeld, met specifieke best practices voor Drupal.

 

Zo ging DevOps vroeger.

Slide uit presentatie van Niels van der Molen - Zo ging het vroeger: developement en operations staan los.

 

Wat hoop je dat aanwezigen gaan leren?

Waar de voordelen van microservices liggen t.o.v. monolithische architecturen...  Microservices zijn lastiger op te zetten maar zijn daarna een stuk schaalbaarder en flexibeler. In het verleden was het risico van microservice de kosten waarschijnlijk niet waard, maar nu er een goede infrastructuur beschikbaar is zijn de risico’s beperkt en daarom een goede keuze voor Open Social, maar ook voor andere projecten!

 

Lees en bekijk hier meer over de presentatie van Niels

 

Hét Drupal evenement van de Lage Landen

DrupalJam 2016 is hét Drupal evenement van de Lage Landen. Keynote sprekers van dit jaar zijn Boris Veldhuijzen van Zanten (co-founder The Next Web) en Eleanor Saitta (zelfbenoemd barbaar). Hieronder enkele praktische informatie.

Wat: DrupalJam 2016

Wanneer: donderdag 12 mei 2016

Waar: De Fabrique in Utrecht

Hoe laat: 9:00 - 18:00

Open Social, trotse sponsor van de DrupalJam

Wellicht hoorde je al eerder over Drupal Social. Recent heeft GoalGorilla's community software een nieuwe (merk)naam gekregen: Open Social. Open Social is dit jaar met trots sponsor van DrupalJam 2016. Volg de ontwikkelingen van Open Social onder meer op drupal.org/project/social.

 

open_social
Het (nieuwe) beeld- en woordmerk van Drupal Social - Social Business Software by GoalGorilla

Reageer met jouw ervaringen met DevOps

Post hieronder jouw ervaringen met DevOps (en Drupal). Niels van der Molen kiest de meeste interessante reactie en die persoon of bedrijf krijgt een kaart voor de DrupalJam.
Heb jij (aanvullende) vragen over Open Social of over DevOps, wij beantwoorden ze graag.

 

Marketeer
Roderik Lurvink

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten