GoalGorilla krijgt toonaangevende status Featured Drupal Provider

Officiële premium status op Drupal.org

GoalGorilla schuift aan bij een internationaal gezelschap van webbureau's als featured provider op Drupal.org. Featured providers hebben naast de reguliere eisen een exceptionele bijdrage geleverd aan de community. Er zijn 106 toonaangevende, featured Drupal agencies wereldwijd. 

Amount of featured companies Drupal.org

De helft van de featured companies is in de USA en UK. Nederland doet het heel goed met 8 featured bedrijven. Alleen Zweden en Zwitserland doen het beter met gemiddeld 1,6 miljoen inwoners per featured bureau.

We zijn uiteraard zeer trots dat we in dit rijtje mogen aansluiten. Hieronder wat meer achtergrond wat dit inhoudt en onze lang termijn visie op de Drupal community.

Featured provider = exceptionele bijdrage aan community

Om een reguliere provider te worden op Drupal.org moet je organisatie:

  1. De belangrijkste = bijdragen: een bewezen bijdrage leveren aan de community in de vorm van code, project, support en community/marketing bijdrages.
  2. Duidelijk je diensten profileren: een goed onderhouden organisatie pagina op drupal.org is daar onderdeel van.
  3. Up-to-date blijven: je Drupal.org profielen regelmatig vernieuwen.
  4. Profielen van werknemers: alle werknemers met Drupal.org accounts moeten gekoppeld zijn aan je organisatie.
  5. Drupal Association: lidmaatschap wordt sterk aangeraden.

Featured providers is een premium gedeelte waar organisaties met een exceptionele bijdrage genoemd worden. Exceptioneel betekent oa herhaalde en terugkerende bijdrages, voor een langere periode en op meerdere vlakken.

Hier vind je GoalGorilla's Featured Provider profiel.

Voordelen open-source community

Drupal.org onderschrijft het eigenlijk al: "1,163,885 people in 229 countries* speaking 180 languages power Drupal".

De Drupal community is enorm. Deze 'crowdsourced' aanpak maakt het mogelijk om op kwaliteit en veiligheid te concurreren met gesloten (zogeheten 'proprietary') software oplossingen. En dit is niet alleen iets dat de open-source wereld claimt. Onderzoek wijst uit dat 8 uit 10 bedrijven kiest voor open-source software wegens kwaliteit , dus niet in eerste plaats om kosten.

De sterkste concurrenten van Drupal zoals Microsoft's Sharepoint beginnen te ontdekken dat open-source communicaties ze op steeds meer gebieden zullen beconcurreren op kwaliteit, veiligheid en kosten. Daarom bewegen ze ook steeds sneller richting open-source.

De toekomst van Drupal en GoalGorilla

Tweede helft van dit jaar komt Drupal 8 uit met in haar kern de programmeer taal Symphony2. Met deze versie sluit Drupal nog beter aan bij de eisen van moderne web applicaties.

De keus van een eigentijds framework als basis zal de groei en professionalisering van de Drupal community stimuleren. GoalGorilla kijkt hier naar uit. Onze ambitie is nadrukkelijk internationaal, en de volgende stap in software betekent enorme kansen voor de Drupal community met in haar kielzog featured companies zoals GoalGorilla.

Beheerder
GoalGorilla

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten