Wat zijn Featured Snippets?

Grijp deze nieuwe SEO kans

Wat zijn die uitgelichte zoekresultaten bovenaan in Google? Dat zijn jouw nieuwe SEO kansen! Lees in dit artikel meer over de Featured Snippets in Google.

Featured Snippets nieuwe SEO kans in Google

Wat zijn die uitgelichte zoekresultaten bovenaan in Google? Dit zijn jouw nieuwe SEO kansen! Deze uitgelichte zoekresultaten heten Featured Snippets. De Featured Snippets resultaten geven direct antwoord op de zoekopdracht van de zoeker. In dit artikel vertellen wij je graag meer over deze nieuwe toepassing van Google.

Wat zijn Featured Snippets?

Wat zijn Featured Snippets? Featured Snippets is een samenvatting van het antwoord van een vraag die een zoeker stelt in Google. Dit antwoord wordt in een speciaal blok uitgelicht bovenaan de zoekresultatenpagina van Google (ook wel 'answer boxes' genoemd). Featured Snippets is één van de nieuwste toepassingen van Google. Het is een normaal organisch zoekresultaat, maar wel één die extra wordt uitgelicht. Deze snippets zijn officieel uitgerold in Nederland, waardoor je ze steeds vaker ziet verschijnen in de zoekresultaten van een zoekopdracht.

Wat zijn Featured Snippets
Een voorbeeld van een Featured Snippet


Waarom laat Google Featured Snippets zien?

Google’s doel is het zo goed mogelijk leveren van relevante zoekresultaten voor jouw zoekopdracht. Het gebruiksgemak voor de eindgebruiker, dus de zoeker in Google, staat daarbij centraal. Met deze nieuwe toepassing maakt Google het nog makkelijker om het antwoord te vinden op jouw zoekvraag.


‘Wanneer we opmerken dat een zoekopdracht een vraag bevat, detecteren we op programmatische wijze pagina’s die de vraag van de gebruiker beantwoorden.’
- Google over Featured Snippets


Hoe weet Google het antwoord?

Zoekers gebruiken steeds vaker letterlijk vragen als zoekopdracht. Google wordt steeds slimmer en begrijpt daarom deze vraag. Zij begrijpt dus wat jij wilt weten, waar jij naar op zoek bent. Omdat Google inmiddels zoveel websites heeft bezocht, weet zij ook waar het antwoord op deze vraag staat. Zij pikt de website die het beste antwoord geeft uit haar index, en presenteert direct het antwoord van deze website als Featured Snippet bovenaan in de zoekresultaten. De koppeling tussen het begrijpen van de vraag en het weten van het antwoord wordt conversational search genoemd.

Dergelijke uitgelichte zoekresultaten kennen we al langer, bijv. de Knowledge Graph en de webdefinities. Echter haalt Google daarbij het antwoord uit de eigen database of zeer betrouwbare websites met een hoge autoriteit. Dat in tegenstelling tot Featured Snippets, daar haalt Google het antwoord op bij derden (dus van websites zoals die van jou en mij).

Waarom zijn Featured Snippets een nieuwe SEO kans?

De Featured Snippets staan helemaal bovenaan de organische zoekresultaten (alleen advertenties staan er nog boven). Het is dus eigenlijk positie #0 in Google. Ze hebben een andere opmaak dan de normale organische zoekresultaten. Ze zijn groter en omkaderd, en vallen daardoor direct op. Een betere gratis plek in Google kun je dus niet in nemen!

Het voordeel voor de zoeker is dat hij in principe niet meer hoeft door te klikken naar websites om het antwoord op zijn zoekvraag te krijgen. Maar dit betekent toch dat je website minder bezoekers uit Google krijgt? Het antwoord staat immers al in de Featured Snippet. Waarom zijn Featured Snippets dan een nieuwe SEO kans?

Google geeft slechts een samenvatting van het antwoord weer. Een zoeker is hierdoor vaak nog niet volledig tevreden met het antwoord, of is nieuwsgierig geworden door het antwoord, en klikt dan in veel gevallen alsnog door naar de website van de Featured Snippet. Volgens Moz boosten de uitgelichte zoekresultaten juist de CTR: dus je krijgt meer organische bezoeken.

De Featured Snippets verschijnen op dit moment alleen bij informatieve zoekopdrachten. Deze zoekers bevinden zich vroeg in de Customer Journey. Ze zijn dus nog niet direct van waarde, want ze zijn nog een aantal stappen verwijderd van een conversie. Waarom zou je dan wel deze bezoekers willen? Zij hebben nu wel van jouw organisatie gehoord en je hebt ze goed op weggeholpen door al een antwoord te geven. De kans is dus erg groot dat deze zoekers, naar mate ze zich verder in de Customer Journey bevinden, bij een nieuwe vraag of concrete behoefte direct naar jou op zoek gaan. Om toch iets waardevols over te houden aan het bezoek, kun je bijv. in ruil voor het e-mailadres een gratis download aanbieden.

Dit is pas het begin...
Google kan waarschijnlijk binnenkort ook diensten en producten koppelen aan zoekopdrachten. En dan is het natuurlijk direct waardevol voor jou om deze positie in te nemen. Test daarom nu of jij Featured Snippets kunt in nemen en of deze techniek werkt.

Hoe krijg ik Featured Snippets?

Het algoritme voor de snippets is blijkbaar iets anders dan voor de normale zoekresultaten. Het hoeft namelijk helemaal niet het geval te zijn dat de nummer 1 ook de Featured Snippet positie in neemt. Jij als nummer 3 kunt dus ook deze prominente plek in nemen. De snippet is meestal wel één van de top 5. Dat betekent dat je altijd twee posities in neemt op de eerste zoekresultatenpagina.

Helaas kun je de antwoorden niet markeren met een tag. Google bepaalt zelf op ‘programmatische wijze’ of er een goed antwoord op een zoekvraag aanwezig is op je website. Maar je kunt Google wel een beetje ‘helpen’ hierbij.

Hoe krijg je Featured Snippets? De snippets worden geserveerd bij informatieve zoekopdrachten. Vaak bij zoekopdrachten die beginnen met ‘wat’ of 'hoe'. Je moet Google dus laten zien dat jij die informatie (antwoorden) biedt. Een goede toepassing daarvoor is de kennisbank: een plek waar kennis wordt gedeeld over de niche waarin jij actief bent. Een soort Wikipedia over jouw niche dus.

Met een kennisbank laat je aan Google zien dat je een autoriteit bent in jouw niche. De kennisbank moet logisch en gestructureerd zijn opgebouwd. En Google moet het ook herkennen als kennisbank. Benoem het dus ook als zodanig op je website. Kies voor je kennisbank een hoofdcategorie met daaronder heel overzichtelijk een aantal sterk gerelateerd subcategorieën. Elke subcategorie bevat vervolgens artikelen die betrekking hebben op deze subcategorie. Je krijgt dan een structuur zoals deze:

Goede kennisbank structuur voor Featured Snippets
Een duidelijke structuur in je kennisbank

In de artikelen geef je antwoord op de vragen die zoekers hebben. Je zorgt ervoor dat je letterlijk de vraag benoemd die je wilt beantwoorden. Niet alleen in de tekst, maar ook in de title en in één van de eerste headings. Zorg ervoor dat je direct na het benoemen van de vraag ook het antwoord geeft. Google kan dan namelijk direct de koppeling tussen vraag en antwoord maken. Formuleer zo gedetailleerd mogelijk het antwoord. Bekijk ook de Whiteboard Friday van Rand Fishkin van Moz over Featured Snippets.

Let op: het is geen zekerheid dat je hierdoor Featured Snippets in neemt. Zoals bij alle SEO optimalisaties, ben je afhankelijk van Google. En je concurrenten natuurlijk.

Samenvattend: hoe krijg je Featured Snippets?

  • Start een kennisbank waardoor jij laat zien dat je een autoriteit bent in jouw niche
  • Breng een logische structuur aan in je kennisbank
  • Laat in je artikel duidelijk de vraag terug komen die je wil beantwoorden
  • Geef zo gedetailleerd mogelijk antwoord op de vraag

Ondersteuning nodig bij deze SEO kans?

GoalGorilla heeft veel ervaring met het opzetten van een goede kennisbank. Met een goede structuur, de juiste informatie en een goede opbouw van de artikelen verbeteren jouw posities in Google, genereer je meer organische bezoeken, en groeit jouw business uit Google. Heb jij ondersteuning nodig voor het opzetten van een kennisbank en het veroveren van Featured Snippets? Dan helpen wij je graag. Neem gerust contact op met jouw vragen.

Pak deze SEO kans Featured Snippets
Mail naar info@goalgorilla.com, spreek ons aan via chat of bel 0800 GOAL (4625)

 

Dit artikel is ook geplaatst op Frankwatching.com

 

Consulting Marketeer
Sjoerd Pijnappel

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten