GoalGorilla huisleverancier Website en Intranet Model

Kernwebsites voor gemeenten

Per 1 juli 2016 nemen wij het stokje over en worden wij huisleverancier van WIM.

GoalGorilla is de nieuwe huisleverancier van WIM

De WIM-samenwerking is een initiatief van de gemeentelijke coöperatie Dimpact. Zij heeft een nieuwe huisleverancier geselecteerd voor haar Website en Intranet Model (WIM) voor gemeenten. Deze opdracht is gegund aan GoalGorilla. Per 1 juli 2016 nemen wij het stokje over van Dutch Open Projects (DOP), welke veel heeft betekend door de samenwerking met verschillende partijen in het open WIM-leveranciersnetwerk. “We hebben erg veel zin om samen met Coöperatieve Vereniging Dimpact te werken aan WIM 2.0.

Dimpact is een samenwerkingsverband voor dienstverlening en ICT van ruim 30 gemeenten en vertegenwoordigt ruim twee miljoen burgers. Ze geeft invulling aan landelijke opgave voor ICT-standaardisatie voor gemeenten. Met WIM wordt dit ingevuld voor gemeentelijke websites.

Voor Dimpact vormt leveranciersonafhankelijkheid het uitgangspunt bij WIM. De coöperatie werkt daarom met een roulend huisleverancierschap in combinatie met een open netwerk van leveranciers ter ondersteuning van de individuele lidgemeenten. Zij geloven dat dit bijdraagt aan de kwaliteit van de WIM-website, een sterker leveranciersnetwerk en de leveranciersonafhankelijkheid. 

Voor het huisleverancierschap wordt nu het stokje overgedragen aan GoalGorilla. Alle gemeenten binnen de WIM-samenwerking zijn betrokken geweest bij deze huisleverancierskeuze. Taco Potze, Development Director van GoalGorilla: “Wij gaan samen met Dimpact en de WIM-leveranciers verder innoveren naar de volgende versie: WIM 2.0. “ 

“Het uitgangspunt daarbij is optimale stabiliteit en flexibiliteit. Door de implementatie van een styleguide, prototype en de mogelijkheid om modules aan of uit te zetten, creëren we deze flexibiliteit. Stabiliteit en veiligheid creëren we door de distributie lean&mean te maken. We maken een minimale basis die hierna eenvoudig uit te breiden is. Door het werken met automatische testen kunnen we bugs al in een vroeg stadium tijdens development opsporen. Tevens helpen wij bij het beheer van de WIM 2.0 standaard. In onze rol als huisleverancier dragen wij actief bij aan het groeiende WIM-leveranciersnetwerk.” aldus Bianca van Essen, projectmanager van GoalGorilla.

Meer informatie: www.wimgemeenten.nl 

Wat is WIM, de kernwebsite voor gemeenten?

Het Website en Intranet Model, kortweg WIM, is een vrij te gebruiken website en intranet voor gemeenten. WIM 1.0 is in 2013 live gegaan bij de eerste gemeente. Met WIM kan nu elke gemeente snel en tegen minimale kosten online toegankelijk zijn. WIM is gebaseerd op de open source techniek Drupal. De WIM-websites en het samenwerkingsverband zijn initiatieven van Coöperatieve Vereniging Dimpact.

Het doel van de vereniging is het realiseren van moderne, integrale, publieke dienstverlening. Zij zet de koers uit voor WIM en bewaakt de ontwikkeling van de distributie, omdat zij de visie heeft dat standaardisatie en herbruikbaarheid grote voordelen oplevert voor gemeenten.

Voordelen: winst door hergebruik en kennisbundeling

 • Praktische en werkbare uniformering van de ICT onder gemeentelijke websites
 • Generieke techniek met veel lokale vrijheid voor elke gemeente
 • Gemeenten zijn samen eigenaar en bepalen samen de functionaliteit
 • Kant-en-klaar vrij te downloaden en te gebruiken
 • Open source techniek, geen licentie- of aanschafkosten, voor iedereen toegankelijk
 • En meer...

Belangrijkste functionaliteiten van WIM

 • Inrichting mogelijk als website, intranet of beide in één applicatie
 • Toptaken voorbereid: een methodiek om de digitale dienstverlening te verbeteren.
 • Multi-website: meerdere zelf aan te maken websites mogelijk met eigen domeinnamen
 • Vele koppelingen mogelijk, zoals GVOP, CVDR, DURP, LDAP en RIS oplossingen
 • Modulaire opbouw: producten, diensten en VAC’s makkelijk toe te voegen/importeren
 • En meer....

Wilt u meer weten over WIM en het samenwerkingsverband? Neem dan contact op met Carla Pleging, Programmamanager van WIM via 088 - 346 0000 of carla.pleging@dimpact.nl. Wilt u meer weten over de techniek en functionaliteiten? Neem dan contact op met Taco Potze, Development Director van GoalGorilla via 0800 - 4625 of taco@goalgorilla.com.
 

Consulting Marketeer
Sjoerd Pijnappel

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten