DrupalJam 2015, GoalGorilla is er klaar voor!

Ter voorbereiding stelden wij Marco Derksen een aantal vragen

Natuurlijk is GoalGorilla op donderdag 30 april a.s. aanwezig bij hét Drupal event van de Lage Landen: DrupalJam 2015. Het succesvolle evenement wordt alweer voor de negende keer gehouden. Dit jaar vindt het plaats in De Fabrique in Utrecht. Meer dan 350 mensen nemen deel. Ter voorbereiding op dit event, stelden wij Marco Derksen, één van de keynotes tijdens deze dag, een drietal vragen.

 

Marco Derksen is spreker op DrupalJam

 

Marco Derksen is oprichter van Marketingfacts, één van de grootste marketingblogs van Nederland. Daarnaast is hij ook oprichter van Upstream, een strategisch adviesbureau. Vanuit hier adviseert en begeleidt hij organisaties in de verandering naar de nieuwe netwerksamenleving. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van technologie, innovatie en media. Wij stelden hem drie korte vragen.

 

Je hebt ruim 20 jaar ervaring op het gebied van o.a. technologie en innovatie. Zie je deze twee onderdelen ook duidelijk terug bij Drupal? En welke invloed heeft Open Source hierop?

'Om heel eerlijk te zijn, ken ik Drupal en de Drupal community daarvoor niet goed genoeg. Mijn perceptie van buitenstaander is dat Drupal net als Wordpress, Joomla en ExpressionEngine (om er maar eens een paar te noemen) de laatste jaren op slimme manier gebruik hebben gemaakt van de open source beweging die we sinds Netscape en de Mozilla Foundation hebben gezien. Open source is voor al dit soort platformen een cruciale succesfactor geweest!'

 

Welke rol moet een community als Drupal.org vervullen? En welke rol is daarbij weggelegd voor haar deelnemers?

'Welke rol de community moet vervullen is afhankelijk van de doelstelling. Waar wil de community naar toe? Wil het een platform worden om vraag en aanbod van developers bij elkaar te brengen? Wil het een platform worden om kennisniveau van de developers op nog hoger niveau te brengen? Wil het een platform worden dat zich richt op wereldverbeterde projecten?'

 

Je gaat spreken op DrupalJam 2015. De logische vraag, waar ga je het over hebben? Welke link ga je daarbij maken met Drupal of de community Drupal.org?

'Ik ben de eerste spreker van de dag, dus ik zal een wat bredere context schetsen van de huidige technologische en sociale ontwikkelingen en hoe dat heeft geleid tot de opkomst van de platformeconomie met exponentiele organisaties zoals Airbnb en Uber. En wat kunnen we daar als Drupal-community van leren.'

GoalGorilla is er klaar voor

Bijna het volledige team aan webdevelopers en projectmanagers is aanwezig tijdens dit event. We zijn erg benieuwd naar het verhaal van Marco Derksen, maar ook van de andere sprekers, waaronder Bruce Lawson, Jeffrey Maguire en Stephen Hay. Na de DrupalJam delen wij de belangrijkste take-aways, dus houdt ons Frisse Nieuws in de gaten. Zie de website Drupaljam.nl voor meer informatie over het event, het programma en de sprekers. Tot 30 april bij DrupalJam 2015!

Beheerder
GoalGorilla

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten