Going bananas!!

Over de nieuwe look & feel van GoalGorilla

Door Taco op 24 oktober 2014.

Misschien heeft u het al gezien op onze Facebook of Twitter account; GoalGorilla heeft een nieuw logo!


In dit blog leggen we kort uit waarom we een nieuwe huisstijl hebben, hoe we dit ontwerp traject binnen GoalGorilla hebben uitgevoerd en u krijgt een sneak preview van onze nieuwe website. Spreekt ons ontwerpproces u aan? Dan laten we graag zien wat we voor uw organisatie kunnen doen!

Weinig tijd of meer details weten? Download dan ons uitgebreide 'GoalGorilla Rebranding verhaal' (.pdf) en bekijk deze wanneer het u uitkomt.

Waarom een nieuwe look? Tijd voor een kijkje in de spiegel.

In 2008 begon ik samen met mijn vennoot Mieszko ons bedrijf GoalGorilla. Onze eerste werkzaamheden waren vooral gericht op online marketing en conversie optimalisatie. En dit doen we nog steeds met veel plezier. Maar inmiddels hebben we ook een sterk team op gebied van (interactie) design, webdevelopment en onderhoud van (Drupal) applicaties. We zijn professioneler geworden en werken met grotere organisaties aan complexere opdrachten.

De verandering die we intern maken is niet altijd even goed zichtbaar voor mensen van buiten. We stelden ons begin dit jaar de volgende vragen: Wie zijn we en wat zijn onze ambities? Sluit onze huidige uitstraling nog voldoende aan? En hoe kunnen we onze visuele identiteit verbeteren?
 

advies

We besloten ons design team, onder leiding van onze creative director Ilja Klees, de ruimte te geven helemaal vanaf 0 te beginnen met het herformuleren van onze missie, visie en merkverhaal. 

Het onderzoek en de uitwerkingen hiervan heeft enkele weken geduurd. Tijdens de opening van ons nieuwe kantoor in Enschede hebben we een presentatie gegeven over dit proces. Bekijk hem hier helemaal en ontdek in welke stappen we ons logo en huisstijl hebben vormgegeven (.pdf):

https://drive.google.com/file/d/0B_Vu8b5liy2aWlZvQXRoT0VKS3M/view?usp=sharing 

Trots op onze nieuwe visuele identiteit 

Dit is ons merk. We zijn trots op onze naam, op ons bedrijf, trots op ons werk.

Dagelijks zijn we bezig met complexe materie om tot de meest eenvoudige oplossing te komen. Dit hebben we gevangen in een krachtig logo. Ons logo bestaat uit een modern beeldmerk en een woordmerk dat we in combinatie met elkaar maar ook los van elkaar gebruiken. Het logo is ultra eenvoudig toepasbaar en blijft ook op het kleinste formaat optimaal herkenbaar.
 

beeldmerk

 

Het beeldmerk is een logische visualisering van onze naam en staat voor de eenvoud van onze oplossingen maar direct voor de doeltreffende kracht daarvan. Het woordmerk is opgebouwd uit bits-and-bites en staat voor onze ronde en soepele samenwerking.

We gebruiken onderkastletters om ons open en toegankelijk karakter te visualiseren.

De stip boven de “a” staat voor ons alleenrecht voor het toepassen van dit merk.

We presenteren al onze krachten online met GoalGorilla versie 3.0

We rollen de huisstijl uit in verschillende fasen. Een belangrijke stap in de eerste fase is het lanceren van onze eigen nieuwe website op goalgorilla.com. Omdat we erg kritisch zijn, is dit juist voor ons als webbouwers een intensief proces! Inmiddels zijn we daadwerkelijk bezig met de bouw en verwachten de website in november te lanceren. Hieronder alvast een sneak preview van de Photoshop ontwerpen:
 

design

Natuurlijk houden wij ook van toeters-en-bellen. Deze zetten we op de to-do, de zogeheten backlog, voor volgende releases. Zo ontwikkelen we ook onze eigen site op basis van onze Agile werkmethode.

Drupal 8; het allernieuwste CMS

De nieuwste versie van Drupal is nummer 8 die werd gelanceerd tijdens de Drupal conferentie in Amsterdam in oktober dit jaar. Dit komt goed uit want zo kunnen we onszelf als proefkonijnen gebruiken en onze eerste Drupal 8 site lanceren. Omdat het systeem nog niet helemaal klaar is beginnen we met een aantal eenvoudige pagina's. Als deze goed staan en zichtbaar zijn op alle mobiele apparaten zullen we andere onderdelen zoals ons team, blogs etc. toevoegen aan de site. Deze agile manier van werken past perfect binnen onze filosofie van stapsgewijs een project uitvoeren terwijl we goed luisteren en meten wat onze gebruikers van de site vinden.

Meer weten?

We zijn apetrots op ons merk en dragen het daarom zoveel mogelijk uit.

De kans is dus groot dat u ons nog eens tegenkomt.

users

 

Nog meer weten over wat wij voor uw merk kunnen betekenen? Kom gewoon eens langs en laten we het samen bekijken. U zult verbaasd zijn over de mogelijkheden. Pin ons daar maar op vast.

Beheerder
GoalGorilla

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten