Nieuwe Gorilla in ons team!

Developer Frank Graave

Sinds 01-02-2017 is Frank bij ons in dienst. We stellen deze gedreven en enthousiaste Gorilla graag aan je voor.
Ook werken bij GoalGorilla? Ga naar onze vacature pagina.

Wij stellen onze nieuwe Gorilla voor: Frank Graave!

Eerst wat standaard praktische informatie: Frank, 28 jaar, Developer, is in september 2016 bij GoalGorilla begonnen als afstudeerder en heeft onderzoek gedaan naar webapplicatie technieken voor Open Social. Met als resultaat een prachtig eindcijfer, namelijk een 8! Na het afronden van zijn studie Kunst & Techniek is hij in dienst getreden per 1 februari 2017. Frank woont in Hengelo met zijn vriendin. Zijn hobby’s zijn koken, fitnessen, gamen en films kijken. 

Leer Frank nog beter kennen aan de hand van een zestal uitspraken.

‘Mijn vakdocent was erg enthousiast over het resultaat, en stiekem zelfs een beetje jaloers op deze mooie opdracht.’

In september ben je begonnen als afstudeerder bij GoalGorilla. Kun je wat meer vertellen over je afstudeeropdracht en de periode hier? ‘Mijn afstudeeropdracht was vernieuwend en ontzettend interessant. Ik mocht onderzoek doen naar nieuwe web technieken die vallen onder de verzamelnaam "Progressive Web App". Er wordt dan met een stuk javascript (ServiceWorkers) een webapplicatie ontwikkeld die sterk lijkt op een native applicatie, zoals wij deze kennen uit de App Stores. Ik heb een Drupal 8 module ontwikkeld, waardoor het gebruik van Open Social als app kan worden verhoogd. Mijn vakdocent was erg enthousiast over het resultaat, en stiekem zelfs een beetje jaloers op deze mooie opdracht. Dat resulteerde dan ook in een mooie 8. Super blij met dit resultaat! Ook GoalGorilla was erg blij met mijn bijdrage, waardoor ik nu aan de slag mag als developer. Ik voel me erg prettig in de relaxte, ongedwongen en informele sfeer die hier hangt.’

Kun je iets meer vertellen over de Drupal 8 module die je ontwikkelde? ‘Je kunt de door mij ontwikkelde Drupal 8 module installeren, waardoor Open Social verrijkt wordt met de technieken van een Progressive Web App. Hierdoor is Open Social te ‘installeren’ op een mobiel en kan er o.a. een push notificatie verstuurd worden vanaf het platform.’

Nieuwe Gorilla Frank

‘Ik maak nu deel uit van het ‘Shipsters’ team.’

Sinds 1 februari werk je als fulltime developer bij GoalGorilla. Je maakt deel uit van het ‘Shipster’ team, één van de drie teams binnen GoalGorilla. Aan welke projecten werk je en wat zijn jouw taken? ‘Inderdaad, ik maak nu deel uit van het ‘Shipsters’ team. Het team werkt aan de Drupal 8 distributie en SaaS versie van Open Social. Naast het optimaliseren van de door mij ontwikkelde Drupal 8 module, werk ik aan nieuwe features en verbeteringen voor Open Social. In korte tijd heb ik veel nieuwe kennis en inzichten verkregen. Een groot voordeel van het werken in teams.’

‘Het bevalt me erg goed. Ik voel me prettig hier.’

Inmiddels ben je al zo’n zeven maanden hier. Hoe bevalt het je hier? ‘Zoals ik al zei, is de sfeer erg relaxt, en daar voel ik me prettig bij. Het bevalt me erg goed. Ik voel me prettig hier. Ik heb een fijne werkplek, de collega's zijn leuk, en de werkzaamheden zijn afwisselend en uitdagend. Af en toe op de vrijdagmiddag wat gezelligheid na het werk is ook erg leuk...en dan is er ook gewoon nog een ping pong tafel aanwezig!’

‘Haha... ik blijf toch een man hè!’

Eén van je hobby’s is films en series kijken. Wat is je favoriete film of serie? ‘Oei, lastige vraag… Ik ben een film en serie freak. Ik kijk behoorlijk wat weg! Onlangs heb ik ‘Logan’ in de bioscoop gezien. Deze nieuwe film over Wolverine was wel echt super gaaf! Verder ben ik een trouwe volger van The Walking Dead en Game of Thrones. In die laatste serie, ben ik vooral onder de indruk van Daenerys Targaryen. Haha… ik blijf toch een man hè!’

‘Daar kun je me voor wakker maken. Maar helaas is het tot nu toe alleen nog bij dromen gebleven.’

Iedereen heeft wel iets waar je hem of haar voor wakker kunt gemaakt. Waar kun je jou voor wakker maken? ‘Voor een heerlijke pizza calzone! Of een gaaf, nieuw tech product om mee te spelen, zoals bijvoorbeeld een HTC Vive Virtual Reality bril. Daar kun je me voor wakker maken. Maar helaas is het tot nu toe alleen nog bij dromen gebleven.’ Wij hopen dat zijn vriendin dit bericht ook leest ;)!

Pingpong Frank Graave

‘Eerlijk is eerlijk, mijn skills waren in het begin een beetje rusty.’

Je zei het al, we hebben een pingpongtafel in onze kantine staan. Een veel gebruikte mogelijkheid om even te ontspannen tussen het werk door. Hoe goed zijn jouw ping-pong skills? ‘Eerlijk is eerlijk, mijn skills waren in het begin een beetje rusty. Als kind heb ik veel gespeeld tijdens vakanties in Italië. Je kent het wel, op van die verweerde tafels, die bijna altijd bezet zijn. Desondanks gaat het steeds beter. Ik sta zowaar zelfs af en toe in de finale bij een potje ‘rond de tafel’!’ Hij doet hier toch een beetje bescheiden. Of is dit het psychologische spelletje. Want inmiddels is hij een geduchte tegenstander geworden!

We zijn blij met Frank in ons team! Wij wensen hem veel succes, en ook plezier, bij GoalGorilla. Wens hem ook veel succes en plezier in een reactie hieronder! 

Ben jij ook geïnteresseerd in werken voor GoalGorilla? Op https://www.goalgorilla.com/werk staat het aanbod van onze actuele vacatures. Matcht jouw profiel of ken je iemand die hier goed bij aansluit, dan vernemen we dit graag! Zijn er even geen posities open, maar denk je toch bij ons team te passen? Stuur dan gerust een mail naar marjolijn@goalgorilla.com

 

Aanvullend: Frank noemt een drietal termen die je misschien niet bekend zijn, lees daarom meer over Open Social, Progressive Web App, en ServiceWorkers.

People (HR)
Marjolijn van Gentevoort

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten