Nieuwe HR Gorilla in ons team

People Manager Gwenda Retuadan

Sinds 19 juni 2017 is Gwenda verantwoordelijk voor alle personeelszaken. We stellen haar graag aan je voor! Ook werken bij GoalGorilla? Ga naar onze vacaturepagina.

Maak kennis met onze nieuwe People (HR) Manager: Gwenda Retuadan

Gwenda Retuadan (uitspraak is met een zachte ‘k’ = Kwenda), 44 jaar, en ze heeft Toerisme gestudeerd. Ze is o.a. werkzaam geweest als HR Adviseur, maar sinds juni 2017 is Gwenda onze nieuwe People Manager. Ze houdt zich bezig met strategische, tactische en operationele zaken op het gebied van Human Resources (HR). In haar vrije tijd kijkt ze graag een film of serie (‘Er zijn echt zoveel goede films en series, vooral uit ‘mijn’ tijd haha!’) en besteedt ze quality-time met vriend(inn)en.

Leer Gwenda beter kennen door onderstaande uitspraken.

Gwenda Retuadan

‘Het all-round bezig zijn binnen een jonge organisatie sprak mij erg aan.’

Je werkt nu ongeveer drie maanden bij GoalGorilla. Waarom koos je voor GoalGorilla en hoe bevalt het tot nu toe? ‘De vacature sprak mij direct aan. Met name het all-round bezig zijn met mijn vakgebied (HR) binnen een jonge organisatie als die van GoalGorilla sprak mij erg aan. En het bevalt erg goed. Naast dat ik een erg uitdagende job heb met veel leuke taken om op te pakken, is het ook erg gezellig op beide kantoren. Het is een leuke, diverse groep collega’s waar ik nu tussen zit.’

‘Ik zie mijn rol als de verbinding tussen de kantoren in Amsterdam en Enschede.’

Je werkt twee dagen in Enschede en twee dagen in Amsterdam, waarom? ‘Ik zie mijn rol als de verbinding tussen de kantoren in Amsterdam en Enschede. Op beide locaties werken mijn collega’s. We gebruiken bij GoalGorilla wel communicatietools als Slack, Jira en Skype, maar contact maken met mensen doe je mijn inziens het beste face-to-face. Zeker in een functie als de mijne. Ik vind het belangrijk dat je als People Manager benaderbaar bent voor je collega’s. En dat ben je minder als dat alleen maar via een beeldscherm kan.’

‘Mijn focus ligt op het aantrekken van nieuw talent.’

Naast verbinder, wat zijn je belangrijkste taken als People Manager? ‘Ik ben verantwoordelijk voor alle strategische, tactische en operationele zaken omtrent het personeel. Dus van indiensttreding tot uitdiensttreding, en alles wat daar tussen in zit. Zoals veel andere techbedrijven, groeit ook GoalGorilla. Door de vernieuwde strategie ligt mijn focus op het aantrekken van nieuw talent. Doordat ik LinkedIn actief gebruik, lees ik genoeg berichten over het feit dat het zo lastig is om nieuw (tech)talent aan te trekken. Ik denk dat de uitdaging voor mij ligt om samen met mijn collega’s GoalGorilla/Open Social onder de aandacht te brengen: niet alleen door presence online, maar ook door zichtbaar te zijn op bijv. hogescholen en universiteiten of deelnemen aan meet-ups en de verschillende events die bijv. TQ (onze thuishaven in Amsterdam) aanbiedt.’

Gwenda Retuadan

‘Met Friday FWD ontdekken collega’s wat me zoal bezighoudt en leren ze elkaar ook beter kennen.’

Je hebt de Friday FWD (Friday Forward), afgeleid van FridayFWD.com, ingevoerd. Waarom en wat houdt Friday FWD in? ‘Ik vond het een leuk concept van de bedenker van Friday Forward. Juist doordat we bij GoalGorilla twee vestigingen hebben en medewerkers 50% vanuit huis kunnen werken, is de kans aanwezig dat ik soms collega’s nauwelijks tref op kantoor. Door de wekelijkse Friday FWD in de groep te gooien, ontdekken collega’s wat me zoal bezighoudt. Daarbij leren collega’s elkaar ook (beter) kennen, want soms levert het hilarische, grappige en zinnige reacties op. Zo sluit ik een werkweek af en start het begin van de weekend.’

’Nu het enorm herfstweer is, wil ik in het weekend ook gerust uren oude films kijken.’

Je hebt een dag hard gewerkt, wat doe je dan als je thuis komt? ‘Dan zet ik toch nog even mijn laptop aan... Vooral om het wereldnieuws bij te lezen. Maar ook om te lezen waar mijn peers zich vooral mee bezig hebben gehouden die dag. En als het een beetje meezit, heb ik nog een niet-compleet-ingevulde Sudoku over of Tectonic. Nu het enorm herfstweer is, wil ik in het weekend ook gerust uren oude films kijken, zoals X-Men, Lord of the Rings, maar ook series zoals Transparent, Sherlock of laatst heb ik een seizoen Miami Vice gekeken uit nostalgie (en ja, ik ben ietsjes ouder dan mijn collega’s).’

‘Chocola. Oh nee, kaas.. Of wacht.. Bitterballen! Of toch chocola?’

Op de vraag 'Wat is je favoriete snack?', kon ze absoluut geen keus maken: ‘Chocola! Oh nee, kaas.. Of wacht.. Bitterballen! Of toch chocola? Ik weet het niet! Ik vind heel veel snacks lekker haha. Ik ben sowieso een lekkerbek. Mijn vrienden vragen zich ook altijd af: waar laat jij al dat lekkers? Haha. Je kunt me zelfs ‘s nachts wakker maken voor eten. Heerlijk!’ Sinds Gwenda op kantoor is, hebben we weer een pot met snoep gevuld, die we ook altijd weer moeten bijvullen als zij is geweest ;)

We zijn blij met Gwenda als nieuwe People Manager in ons team. Een belangrijke functie voor onze  (toekomstige) collega’s. We wensen haar veel succes en plezier bij GoalGorilla. Wens haar dat ook in een reactie hieronder :)

Ben jij ook geïnteresseerd in werken voor GoalGorilla? Op https://www.goalgorilla.com/werk staat het aanbod van onze actuele vacatures. Matcht jouw profiel of ken je iemand die hier goed bij aansluit, dan vernemen we dit graag! Zijn er even geen posities open, maar denk je toch bij ons team te passen? Stuur dan gerust een mail naar hiring@goalgorilla.com.

 

Consulting Marketeer
Sjoerd Pijnappel

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten