Junior Content Marketeer Bart van Maar

Welkom bij GoalGorilla

In september is Bart begonnen als Junior Content Marketeer. We stellen deze jonge marketing professional graag aan je voor. Ook werken bij GoalGorilla? Ga naar onze vacaturepagina.

‘Ik maak jouw content beter vindbaar in Google.’ Maak kennis met Bart van Maar!

Bart van Maar werkt sinds 20 september bij GoalGorilla als Junior Content Marketeer. Bart is 24 jaar en woont in Enschede. Hij doet op dit moment de master Marketing Communications aan de Universiteit Twente, nadat hij de HBO opleiding Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen had afgerond.

Maar dat is niet het enige dat je wilt weten van Bart. Leer hem snel beter kennen!

‘Ik zocht een uitdagende bijbaan waarbij ik kennis uit mijn opleiding direct kon toepassen.’

Waarom heb je bij GoalGorilla gesolliciteerd? ‘Ik heb diverse bijbaantjes gehad. Voornamelijk in de horeca. Maar daar haalde ik steeds minder voldoening uit. Ik zocht een uitdagende bijbaan waarbij ik kennis uit mijn opleiding direct kon toepassen. En toen kwam de vacature van GoalGorilla voorbij. Precies wat ik zocht: uitdagend, afwisselend en in mijn toekomstige vakgebied.’ Hoe bevalt het je tot nu toe na ruim twee maanden? ‘Goed, ik kan al goed mijn draai vinden hier! Ik moest alleen even wennen om een hele dag op een bureaustoel te zitten. Dat doe je als student meestal niet haha… Maar dat ben ik gelukkig inmiddels helemaal gewend.’

Bart van Maar
'Ik maak jouw content beter vindbaar in Google.'

‘Erg tof om te mogen werken met deze award-winning techniek.’

Aan welke projecten werken je en wat zijn o.a. jouw taken? ‘Ik werk voor de klanten die SEO hebben afgenomen. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Met deze specialiteit maak je websites beter vindbaar in zoekmachines bij zoekwoorden die belangrijk zijn voor hun bedrijf. Ik focus mij met name op de content. Ik maak dus jouw content beter vindbaar in Google. Ik bekijk welke onderwerpen interessant zijn om over te schrijven, welke zoekwoorden daarbij passen, en welke zoekintenties ik moet beantwoorden in de content. Daarna ga ik aan de slag met het schrijven van relevante, geoptimaliseerde content. En ik probeer het zó interessant te maken dat andere websites naar de content willen linken. Met deze skyscraper techniek won GoalGorilla vorig jaar ook een Dutch Search Award. Erg tof om te mogen werken met deze award-winning techniek.’

‘Ik paste het toe. En het werkte!’

Kun je een voorbeeld geven van iets dat je hebt geleerd en nu toepast? ‘Mijn favoriete marketing quote is ook ‘Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg’. Daarom vind ik het tof om nieuwe theorieën en technieken toe te passen in mijn werk. Wat ik vanuit mijn opleiding kon toepassen in mijn werk voor GoalGorilla zijn elementen van aantrekkelijke communicatie, waaronder de zes principes van Cialdini. Deze kernbeginselen lijken voor de hand liggend, maar toen ik het toepaste in mijn teksten werkte het!’ 

Bart van Maar
'Ik zoek altijd naar nieuwe technieken en inspiratie.'

‘Ja... Ik ben echt zo’n fan haha!’

Wat doe je in je vrije tijd? ‘Naast een biertje drinken met vrienden, luister ik graag muziek, van techno tot old school hiphop. Muziek maken, gitaar, doe ik ook regelmatig. Hardlopen doe ik ook graag na het werken. Mijn favoriete serie is Game Of Thrones! Ik kijk direct een aflevering als die beschikbaar is. En als ik geen nieuwe aflevering kijk, dan lees ik theorieën of kijk ik recaps. Ja… Ik ben echt zo’n fan haha!’

‘Ik daag daarom bij dezen al mijn collega’s uit!’

Tot slot, hoe zijn je pingpong skills? ‘Om eerlijk te zijn... waardeloos! Als ik kijk naar de rest, dan kan ik niet eens een beetje meekomen haha. Even een potje tafeltennis is een veelgebruikte pauze bij de collega’s. Maar ik speel liever een potje pool. Ik daag daarom bij dezen al mijn collega’s uit! Wie durft er een potje pool te spelen tegen mij?’

We zijn blij met Bart als nieuwe Junior Content Marketeer in ons team. Een uitdagende marketing bijbaan binnen GoalGorilla. We wensen hem veel succes en plezier bij GoalGorilla. Wens hem dat ook in een reactie hieronder :)

Ben jij ook geïnteresseerd in een (bij)baan bij GoalGorilla? Op https://www.goalgorilla.com/werk staat het aanbod van onze actuele vacatures. Matcht jouw profiel of ken je iemand die hier goed bij aansluit, dan vernemen we dit graag! Zijn er even geen posities open, maar denk je toch bij ons team te passen? Stuur dan gerust een mail naar hiring@goalgorilla.com. Wij zijn altijd op zoek naar (toekomstige) professionals in ons vakgebied!

 

Consulting Marketeer
Sjoerd Pijnappel

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten