Sheltersuit brengt 1.100 pakken naar Lesbos

GoalGorilla ondersteunt met social campagnes

Licht in de duisternis en warme beschermende kleding. Dat is absoluut niet vanzelfsprekend in de kampen op Lesbos. Daarom hebben Sheltersuit, Movement on the Ground en WakaWaka Foundation de handen ineen geslagen.

Sheltersuit brengt warmte voor 1.100 vluchtelingen op Lesbos

In december 2017 ging Sheltersuit met de eerste zending van 500 Sheltersuits en WakaWaka’s richting Lesbos. Een gebied waar veel vluchtelingen in verschrikkelijke omstandigheden leven. Sheltersuit ontwikkelt water- en winddichte jassen die getransformeerd kunnen worden tot een slaapzak. De jas draagt dezelfde naam als de organisatie.

Sheltersuit vertelt haar verhaal bij Koffietijd (19-01-’18)

De Sheltersuit was oorspronkelijk alleen bedoeld voor daklozen. De organisatie, opgericht door ontwerper Bas Timmer, heeft haar eigen atelier, waarin alles door vluchtelingen, langdurig werklozen en daklozen worden gemaakt. ‘Het draait allemaal om mensen die mensen helpen, zoals we dat altijd zeggen.’ Aldus Bas Timmer.

Hoe jij Sheltersuit kunt helpen met dit super initiatief? Iedere donatie wordt enorm gewaardeerd. Het wordt gebruikt om Sheltersuits te produceren en banen te creëren voor mensen die het nodig hebben. Doneren doe je hier! 100% van jouw donatie wordt besteed om van de wereld een betere plek te maken.

GoalGorilla steunt deze non-profit organisatie ook! Namelijk door de inzet van social advertising en het beheer van Google Grants advertenties. Mede hierdoor kon Sheltersuit 1.100 pakken financieren en richting Lesbos brengen.
 

Mieszko Czyzyk

Een goed idee, veel creativiteit en doorzettings-vermogen maakt het verschil. Ongelooflijk wat Sheltersuit weet te bereiken voor mensen in nood. Ik ben blij dat we daar een kleine bijdrage aan kunnen leveren met onze online expertise.

Mieszko Czyzyk, Mede-eigenaar GoalGorilla

Lesbos campagne

Samen met WakaWaka Foundation en Movement on the Ground (de stichting van Johnny de Mol) heeft Sheltersuit de handen in één geslagen. Licht in de duisternis en warme beschermende kleding zijn niet vanzelfsprekend in de vluchtelingenkampen op Lesbos. En daar wilden deze drie organisaties wat aan doen door Sheltersuits en WakaWaka's (licht en energie opwekkers) te verstrekken aan de kinderen en de meest kwetsbare volwassenen op Lesbos.

Sheltersuit in Lesbos
Sheltersuit deelt haar pakken uit in Lesbos


In oktober won Sheltersuit de Dutch Design Public Award tijdens de Dutch Design Week. En dat moment was ook direct het startschot voor de Lesbos campagne. Met verschillende initiatieven kwamen veel particulieren en bedrijven in actie voor de vluchtelingen. Sheltersuit kreeg veel aandacht via grote media als kranten, Koffietijd en Al Jazeera. Maar ook dankzij slimme social promoties kreeg Sheltersuit veel aandacht. Lees hieronder de resultaten van de Lesbos social media campagne.

Sheltersuit Lesbos campagne
1.100 Sheltersuits werden naar Lesbos gebracht om o.a. kinderen warmte te geven

 

Doelgerichte social media advertenties

Centraal in de campagne stond de online inzamelingsactie. Het was mogelijk om te doneren, zodat de pakken konden worden geproduceerd. Vervolgens zijn de pakken en de WakaWaka’s verstuurd naar Lesbos. Samen met Sheltersuit hebben we ervoor gezorgd dat deze actie en de Lesbos verhalen onder de aandacht kwamen op sociale kanalen Twitter, Facebook en Instagram. En dat werkte!
 

Youp Meek

Na het zien van de omstandigheden op Lesbos, voelde het als mijn plicht om dit over te brengen op de mensen in Nederland. De samenwerking met GoalGorilla was hierbij essentieel om ervoor te zorgen dat dit ook online zichtbaar was.

Youp Meek, Bestuurder Sheltersuit


Tijdens de social campagne voor het Lesbos project behaalden we een flink bereik onder een gerichte targetgroep. We hebben daarbij getest met verschillende content vormen, advertentie varianten, en targeting opties. Een aantal resultaten op een rij:

  • 740.000 social impressies: Er zijn 570.000 impressies op Twitter en 170.000 impressies op Facebook en Instagram behaald;
  • 4.200 websitebezoekers: Van de 740.000 ontvangers van de social posts klikten er 4.200 door naar de website, hiervan was 85% uniek;
  • 190 donaties: De bezoekers uit Twitter, Facebook en Instagram deden in totaal 190 donaties en doneerden daarmee € 21.500,- aan Sheltersuit.

 

Best presterende tweet met 51.000 impressies en 1.200 tweet engagements

Campagne winter 2018: ‘Urban Safety Kit’

In april kwamen Sheltersuit en GoalGorilla samen tijdens een gezellige VriMiBo. Waarbij Sheltersuit het indrukwekkende verhaal over Lesbos vertelde. Het was een intensieve campagne, en gelukkig een verbluffend groot succes. Het verhaal heeft veel indruk gemaakt op de Gorilla’s! En het heeft ons ook gemotiveerd om onze mooie social campagnes samen met Sheltersuit nog succesvoller te maken.

Sheltersuit is namelijk alweer bezig met het opzetten van een nieuw project voor volgend winter. ‘We willen wederom mensen in nood voorzien van energie, licht en warmte. Het was hartverwarmend om te zien dat onze producten een wereld van verschil kunnen maken. Het lost de oorzaak van het probleem natuurlijk niet op, maar het biedt wel steun bij de gevolgen’, vertelde Bas Timmer.

Sheltersuit heeft daarom een samenwerking gezocht met Saxion en DesignLab Universiteit Twente. Met als doel een Sheltersuit 2.0 te ontwikkelen: de Urban Safety Kit. Het prototype dat ontwikkeld gaat worden, moet een elektronische module bevatten die o.a. moet detecteren wanneer iemand onderkoeld raakt, en een proximity alert moet geven als iemand dichtbij de slaper komt. 

Het is nog niet exact bekend voor welk vluchtelingen gebied het volgende project wordt opgezet. Maar ook voor dit project gaan wij ons weer volledig inzetten. Samen gaan we nog meer daklozen en vluchtelingen helpen!

Samenwerking Sheltersuit en GoalGorilla

 

Consulting Marketeer
Sjoerd Pijnappel

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten