San Francisco als tijdelijke werkplek

Marketeer Roderik bij Galvanize

Het Google for Entrepreneurs netwerk biedt veel kansen. Galvanize is eraan verbonden. Ook Open Social maakt, als onderdeel van TQ, hier deel van uit.

Hoezo San Francisco?

Naar Californië ga je niet snel voor één dag. Zeker niet wanneer je er familie wilt bezoeken. Tegelijkertijd staat je werk nooit stil...

Door middel van het Google for Entrepreneurs netwerk kwam ik in aanraking met Galvanize. Een bedrijf met 8 campussen en als missie: 'making education and growth accessible to anyone'. Galvanize richt zich vooral op IT'ers of breder gezegd de tech industry

Om op de hoogte te blijven van mijn werk kon ik tijdelijk bij Galvanize, San Francisco aan de slag. Vooraf kreeg ik al bevestiging van een goede internetverbinding en 'delicious coffee'. En de koffie bleek inderdaad zo lekker dat ik besloot om nog een derde kop te halen. Dit naast de twee aangeboden koffiebonnen. Ook viel op dat honden van harte welkom zijn.

Galvanize
'Delicious coffee' en diervriendelijk

Verrassingen

Een verschil van 9 uur was mij bekend. Maar benodigde verificatie hield ik geen rekening mee. Inmiddels heeft Google alles sterk beveiligd. Zo sterk dat bij een wisseling van locatie (land) je niet meer overal toegang tot hebt. Een code richting de mobiel van onze beheerder bleek benodigd. Ook merkte ik dat de laptopstekker niet goed in de reisstekker paste. Gelukkig was dit snel opgelost. Maar mocht je zelf in de VS gaan werken, houd dan vooraf rekening met beide zaken. Scheelt je weer tijd!

LinkedIn San Francisco
LinkedIn op steenworp afstand van Galvanize

Learnings

Met elkaar in plaats van tegen elkaar. Dit bleek erg praktisch tijdens het gebruik van Lyft, een ideale app voor vervoer. Maar vooral ook binnen bij Galvanize. In de San Francisco campus waren diverse partijen vertegenwoordigd. Denk aan bewezen bedrijven als PricewaterhouseCoopers (PwC) en Accenture. Denk aan mentoren en sprekers. Aanstormend talent werd van alle kanten aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. Dit tijdens workshops, sessies, meetups, hackathons en nog veel meer. Al met al leerde ik dus dat Galvanize inspireert. En dat in deze omgeving voor (tech) talent niet wordt gefocust op concurrentie. Maar op samenwerken als mooiste vorm van (zelf)ontplooiing. Welke unicorn is nou immers ontstaan zonder team effort?

outside_galvanize_sanfrancisco
Galvanize en GoalGorilla ❤️ dakterrassen

 

Additionele links: Galvanize.comGetopensocial.comGoogle for EntrepreneursLyft.comTQ.co

Wij testen regelmatig het werken op een andere plek in de wereld. En we zijn erg benieuwd hoe anderen dit ervaren? Heb jij ook ervaring met working remote of met het Google for Entrepreneurs netwerk? Laat dan hieronder een reactie achter! 

 

Marketeer
Roderik Lurvink

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten