StartupDelta meetings Enschede & Amsterdam

Nederland moet startup hub van wereldformaat worden...

We waren vandaag aanwezig bij de kick-off meetings. Lees hieronder welke afspraken zijn gemaakt.

Voormalig marineterrein in Amsterdam wordt StartupDelta

Onder leiding van Neelie Kroes, als zogeheten 'Special Envoy', wordt het terrein in de buurt van Het Scheepsvaartmuseum de komende anderhalf jaar omgebouwd tot startup centrum. Vlakbij huist de bekende replica van een VOC-schip. In de gebouwen op het terrein komt ongeveer 70.000m2 beschikbaar.

 

 

Als je in de desktop versie van Google Maps kijkt naar deze locatie zie je een gecensureerd stuk. Dit komt doordat het ministerie van Defensie nog tot 2018 ook werkzaam is op dit terrein. Opmerkelijk genoeg werkt dit 'censureren' niet als je een kaart embed op een webpagina zoals hierboven, of op de mobiele versie. Geniet dus van deze exclusieve preview van de StartupDelta ;)

Samenwerking met Enschede / Delft en Eindhoven

Neelie Kroes benadrukte dat ook het High Tech Campus in Eindhoven, Kennispark Twente en Delft bij de Startupdelta betrokken zijn.

Hoe deze regionale samenwerking precies vorm krijgt is nog niet duidelijk. Dat is een probleem, want zoals GoalGorilla in zowel Amsterdam als in Enschede gevestigd is, heeft lang niet elke startup deze ambitie of behoefte. Het lijkt erop dat een online community op Startupdelta.nl een belangrijke rol in het overbruggen van fysieke afstand gaat spelen. 

Deze week zijn er door het hele land Meetups georganiseerd, die oa de vraag over de regionale samenwerking moeten beantwoorden. Mieszko Czyzyk, marketing director, was donderdag bij één van deze meetings aanwezig om mee te denken aan de toekomst van Nederland, startup land.

Torenhoge ambitie: €1 miljard bedrijven creëren

Uit de inspirerende presentatie van Ruben Nieuwenhuis, partner bij StartupDelta, werd al snel duidelijk dat de ambitie enorm is. StartupDelta heeft als doel Nederland neer te zetten als de nummer één Europese regio voor startups.

En daarmee bedoelen ze niet startups in de zin van drie engineers op een zolder of in een kelder, maar schaalbare wereldveroveraars op weg naar een beursgang van €1 miljard of meer.

Een zeer aansprekend streven, maar gelukkig begrijpt StartupDelta ook dat een startup vaak start als drie engineers in een klein hokje. Ondersteunen van de ondernemer door de vele financieringsrondes en groeifasen is dan ook een speerpunt.

Definitie succes StartupDelta

In een co-creatie sessie formuleerden Mieszko Czyzyk van GoalGorilla, Gilles Meijer van Golden Egg Check en Nancy Trip een drietal succesfactoren voor de StartupDelta:

  • financiele impact : uitgedrukt in waarde van de deelnemende bedrijven en instroom buitenlandse startups
  • community impact : uitgedrukt in een happyness index van ondernemers, en publiciteit over Nederland startup-land
  • maatschappelijke impact : uitgedrukt in bijdrage aan werkgelegenheid

Verder werd voorgesteld om deze cijfers online weer te geven om zo te motiveren en de zichtbaarheid van de StartupDelta te vergroten. Voorwaarde voor deze aanpak is wel een goede nulmeting.

Uiteraard werd dit allemaal zeer overzichtelijk gepresenteerd, zie hieronder :)

Bij GoalGorilla delen we de nationale en internationale ambities van StartupDelta. We wensen ze daarom alle succes, doen met plezier mee in de community, en blijven de ontwikkelingen nauwgelet volgen.

 

Succes factoren StartupDelta

 

Beheerder
GoalGorilla

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten