GoalGorilla trotse winnaar van de DIA

Zenuwslopende uitreiking Dutch Interactive Awards

Afgelopen donderdag 21 mei ontvingen wij dé prijs voor het beste interactieve werk van het afgelopen jaar voor het project Greenpeace Greenwire.

De prijzen voor het beste interactieve werk van het afgelopen jaar zijn uitgereikt, en GoalGorilla is één van de trotse winnaars! Wij waren genomineerd in de categorie 'Social & Communities', en versloegen de andere vier goede genomineerden. Geweldige teamprestatie waar we erg trots op zijn!

De jury overtuigen met een knallende pitch

Inmiddels voor het zesde jaar worden de Dutch Interactive Awards uitgereikt. Als genomineerde waren wij daarbij natuurlijk aanwezig. Het was een echte gala avond, met een heerlijk drie gangen diner. De avond stond onderleiding van Jort Kelder, zoals altijd ongeremd en eerlijk, maar of hij echt weet wat een customer journey of product owner is..

Jort Kelder presenteerde DIA

Vooraf aan de prijsuitreiking, op 22 april, moest het project worden gepitcht voor een vakjury. Taco Potze, Development Director, en Lilian Reyes, Software Engineering Greenpeace International, probeerden de jury met een knallende presentatie te overtuigen. De opzet was simpel: vijf minuten pitchen, en vijf minuten tijd voor de jury om vragen te stellen. Maar dat liep direct anders. De jury vuurde vanaf minuut 1 al vragen over aanvullingen op het platform af. Deze gingen o.a. over de manier van inloggen, de bereikte resultaten, en de open-source kant van het platform. Na afloop waren we blij met hun interesse en kritische vragen, maar wisten we niet hoe we dit moesten interpreteren...

And the winner is..... GOALGORILLA!!

Het Krasnapolsky in Amsterdam was sfeervol, maar je voelde de spanning. De belangrijkste online prijs van Nederland, dat is niet zo maar iets. Direct voor het voorgerecht kwam al het verlossende woord. De eerste drie awards werden uitgereikt, waaronder in onze categorie Social & Community.

'En de winnaar is... GOALGORILLA!!' We keken elkaar aan, en geloofden het bijna niet. Natuurlijk hoop je de award te winnen, maar we hadden het echt niet verwacht. Het jury rapport beoordeelde het project als: 'De Airbnb voor vrijwilligers. Een global (Drupal) case met impact en goede schaalbaarheid. Mooi platform om mensen met elkaar te verbinden. Interessant concept omdat de organisatie wordt omgekeerd en dat de community, gemotiveerde vrijwilliger, de macht krijgt. Een case met zeer veel potentie.'

Ongelofelijk trots zijn we op deze prijs. We werken al jaren aan het platform en zien zelf de potentie en de mogelijkheden van een sociaal platform voor een organisatie als Greenpeace International. Bevestiging en waardering van buitenaf is dan het mooiste dat je kunt krijgen. Voor GoalGorilla, als één van de jongere bureaus, is het een teken dat we op de goede weg zitten. We worden beloond voor onze keiharde inzet. De volgende stap wordt het Drupal platform, dat we nu custom voor Greenpeace International hebben gemaakt, terug te geven aan de Drupal community. Zodat ook andere organisaties het platform kunnen gebruiken voor hun vrijwilligers, klanten of fans.

Maar eerst genieten wij nog even na! Een sfeerimpressie van deze mooie avond, vind je hier (Bron: Emerce). Wil je meer weten over de social community Greenpeace Greenwire, lees dan de volledige case omschrijving op Emerce. Of bekijk de onderstaande video waarin vrijwilligers zelf uitleggen wat ze van Greenpeace Greenwire vinden.

 

Beheerder
GoalGorilla

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Klik voor onze award winnende klanten