Search strategie (SEO & AdWords) Debiteurenbeurs

Meer dan € 1 miljoen gefinancierde facturen

Winnaar Dutch Search Award in de categorie 'Beste gebruik van Search in Finance'. Lees snel meer over deze marketing succes case!

Binnen 1 jaar bekend als alternatieve financier en € 1+ miljoen gefinancierde facturen

Debiteurenbeurs is het eerste Nederlandse online platform dat bedrijven de mogelijkheid biedt om snel en flexibel een financiering aan te trekken voor vorderingen op hun grote klanten. Debiteurenbeurs was relatief nieuw in de Fintech markt. We hebben daarom een succesvolle search marketing strategie ontwikkeld, die ook nog bekroond is met de Dutch Search Award 2017. Een combinatie van SEO (zoekmachine optimalisatie) en AdWords, de twee technieken om business te krijgen uit Google.

Doelstellingen

  • Debiteurenbeurs binnen een jaar als een bekende alternatieve financier in de markt neerzetten
  • X leads per maand (omdat het vertrouwelijke informatie betreft, noemen we niet het exacte aantal)

Strategie

De doelgroep van Debiteurenbeurs is specifiek, en daardoor niet gemakkelijk te herleiden naar zoekwoorden. We besloten daarom om Debiteurenbeurs als betrouwbare, financiële partner vroeg in de Customer Journey neer te zetten. Dit doen we door expertise te delen. Vertrouwen is erg belangrijk in deze markt. Door expertise te delen, wordt zij door potentiële klanten vroeg in de Customer Journey voorzien van waardevolle informatie, waardoor zij later in hun Customer Journey (wanneer ze daadwerkelijk behoefte hebben aan de dienst) denken aan Debiteurenbeurs. Aanwezig zijn vroeg in de Customer Journey is belangrijk voor Debiteurenbeurs. De competitie is namelijk sterk in de Fintech markt, met name door de factoringmaatschappijen. Hoewel zij duidelijk anders te werk gaan dan Debiteurenbeurs, zijn zij nadrukkelijk aanwezig in de markt.

Projectomschrijving

We zetten dus zowel SEO als AdWords in. SEO zetten we in om vertrouwen op te bouwen en zichtbaar te worden bij ondernemers vroeg in de Customer Journey. AdWords zetten we in om business te genereren uit zoekwoorden met een ogenschijnlijk directe behoefte in de service van Debiteurenbeurs. Wat details per techniek:

Vertrouwen en zichtbaarheid door de kennisbank en Online PR

Debiteurenbeurs deelt veel van haar expertise op haar website. We ontwikkelden een kennisbank om deze expertise te delen, en breiden deze continu verder uit. We lichten sterk gerelateerde kernbegrippen toe in goed geoptimaliseerde artikelen. Wanneer ondernemers vragen of onduidelijkheden hebben m.b.t. (openstaande, niet betaalde) facturen, financieringsmogelijkheden, en hun financiële gezondheid, dan moeten zij terecht komen bij Debiteurenbeurs. Tevens kijken wij ook naar welke financiële vraagstukken er leven onder ondernemers die mogelijk tot onbetaalde facturen leiden. En we helpen deze ondernemers met waardevolle, informerende content. Om dat goed te doen, zetten we de award-winning Skyscraper Techniek in, waarbij we d.m.v. Online PR ook nog eens het domein versterken.

SEO resultaten

  • Exponentiële groei in vindbaarheid: wekelijks stijgt het aantal top posities in Google
  • Al meer dan 60 unieke links van relevante, sterke websites zorgen voor een sterker domein
Debiteurenbeurs SEO resultaten
Exponentiele groei in posities (links) en Domain Authority score +11

Leads tegen een lage prijs in een competitieve markt

Naast het delen van expertise, moet Debiteurenbeurs ook ‘gewoon’ business genereren. Daarvoor zetten wij AdWords Search in. We zetten bewust alleen in op zoekwoorden die een (in)directe behoefte lijken te hebben in de dienst van Debiteurenbeurs. Deze zitten duidelijk later in de Customer Journey. We zetten AdWords zeer gericht in, omdat de klikprijzen in de Fintech markt over het algemeen hoog zijn. Door te testen met goede advertentieteksten en zoekwoorden, achterhalen we waar de doelgroep van Debiteurenbeurs op zoekt en door getriggerd raakt. Op die manier gaan we gericht met het advertentiebudget om, en behalen we goede leads tegen een relatief lage prijs.

AdWords resultaat

  • Exponentiële groei in aantal leads per maand: bijna 80% van alle leads komt uit AdWords
AdWords resultaten Debiteurenbeurs
Elke maand stijgt het aantal leads exponentieel
(omdat het vertrouwelijke informatie betreft, noemen we niet het exacte aantal)

 

Klant over het project

Bernd Vinke

"GoalGorilla heeft met een duidelijke aanpak de resultaten van ons bedrijf laten groeien. Hierdoor hebben wij de grens van meer dan € 1 miljoen aan gefinancierde openstaande facturen bereikt. Het is niet eenvoudig om jezelf als start-up te positioneren in een enorm competitieve markt waarin bijna alle spelers veel grotere budgetten hebben dan wij. Het is deze innovatieve en op inhoud gerichte aanpak van GoalGorilla die het verschil heeft gemaakt.”

- Bernd Vinke, eigenaar Debiteurenbeurs, over GoalGorilla

 

Onze manier van aanpakken en de resultaten die daaruit voortkwamen, hebben ertoe geleid dat we zijn genomineerd voor een prestigieuze award in de Search Marketing Branche van Nederland.

Winnaar Dutch Search Awards 2017

We zijn erg trots op het winnen van de Dutch Search Awards in de categorie 'Beste gebruik van Search in Finance' ️🏆. Op donderdag 23 november 2017 werd uit handen van Geraldine Kemper deze mooie award overhandigd. We lieten daarmee de sterke cases van concullega's CZdirect, Ditzo, en Evi van Lanschot achter ons ️🏆 

De vakjury van de Dutch Search Awards zei het volgende over onze case: "Ze hebben zich gefocust op organisch zoekverkeer met ondersteuning van AdWords search. Hun doelstelling van 20 leads per maand hebben ze ruim behaald en de verbetering van de organische vindbaarheid van hun klant met een beperkt budget is indrukwekkend. Ze hebben op een succesvolle wijze de kennisbank opgezet en ingezet om deze resultaten te bereiken. Brede opzet, verschillende onderdelen in search betrokken."

 

Klik voor onze award winnende klanten