Facebook en Instagram advertising

Social advertising in de gehele Customer Journey

Lees hier over de succescase van Keeping Urenregistratie Tool. Voor deze nieuwe tool zetten wij social advertising in op de kanalen Facebook en Instagram.

Zichtbaar in de gehele Customer Journey met social advertising

Met Keeping is het geen last meer om je uren bij te houden. Dankzij de mobiele app kun je gemakkelijk, snel en per project/taak je uren registreren. Toen wij begonnen met online marketing (we zetten naast social meer online kanalen in), was Keeping een nieuwe, nog onbekende tool in de urenregistratie markt. We hebben daarom social advertising ingezet op Facebook en Instagram om op een betaalbare manier een groot bereik en bekendheid te creëren. En tevens secundair te werken aan het behalen van het aantal minimale accountregistraties.

Doelstellingen

 • Naamsbekendheid creëren en betrokkenheid vergroten onder de juiste doelgroep
 • Minimaal 300 accountregistraties binnen half jaar behalen (m.b.v. meerdere online kanalen)
Belangrijkste conversie Keeping
Belangrijkste conversie voor Keeping: accountregistraties

Strategie

Keeping is een nieuwe tool, is nog in beta, en wil minimaal 300 nieuwe gebruikers om haar tool goed te testen en feedback te krijgen voor nieuwe(re) versies. Keeping heeft als strategie om zich neer te zetten als nieuwe, hippe, gemakkelijke urenregistratie tool die heel goed begrijpt wat problemen en valkuilen zijn voor bedrijven die een uren business draaien.

Om de doelstelling te behalen, hebben we naast SEO (bekijk hier de SEO case '702% groei in zes maanden') en AdWords ook gekozen om de jonge doelgroep te bereiken via Facebook en Instagram. Onze keuze viel niet op Twitter en LinkedIn, omdat uit vooronderzoek bleek dat deze kanalen onvoldoende resultaten zouden opleveren. Het potentiële bereik was te klein om met de geschatte CTR’s voldoende verkeer, en daarmee account registraties, te genereren. Tevens was de CPC op LinkedIn in vergelijking met de andere kanalen bijna tweemaal hoger.

De doelgroep waarop Keeping zich richt, is B2B (een normaal gesproken lastige doelgroep om via social te bereiken), en bestaat uit ZZP’ers/freelancers én jonge ambitieuze ondernemers tussen de 18 en 35 jaar met een aantal werknemers in dienst.

Projectomschrijving

Om een groot deel van de doelgroep op een betaalbare manier te bereiken, zetten we Social advertising in op twee manieren. Met deze twee manieren kunnen we namelijk de doelgroep tijdens zijn gehele Customer Journey bereiken. We zetten enerzijds Content promoties in, en anderzijds Social ads. Hieronder een korte toelichting van de twee:

Content promoties

De basis van onze content promoties zijn artikelen die de doelgroep informeren over mogelijke problemen, valkuilen en oplossingen gerelateerd aan het registreren van uren. We richten ons hier dus duidelijk op de gebruikers vroeg in de Customer Journey, de Behoefte en Oriëntatie fase. Deze informatiebehoefte achterhalen we door feedback van gebruikers en een uitgebreid, breed zoekwoordonderzoek. Het doel met deze content is om Keeping neer te zetten als expert in haar markt. Hierdoor ziet de doelgroep Keeping als partij die de gebruiker en zijn behoeften goed begrijpt. We richten ons op het eerste gedeelte van de doelstelling met de content promoties: naamsbekendheid genereren en betrokkenheid vergroten.

Resultaten

De content postten we op de tijdlijn en vervolgens werd de content gepromoot met een targeting die goed aansluit bij de doelgroepomschrijving van Keeping. Dit leverden de volgende gemiddelde resultaten per content promotie op:

 • Bereik: 7.000 mensen
 • Betrokkenheid: 500 interacties, waarvan 200 link clicks
 • Budget: max. € 150,-
 • CPC: € 0,86 per link click
 • Accountregistraties: 43 nieuwe gebruikers

Hoewel ons doel niet direct was om registraties van nieuwe gebruikers te genereren (de doelgroep vroeg in de Customer Journey heeft nog niet direct een conversie-doel), gebeurde dat wel door de content en de promotie. Ontvangers raakten overtuigd om toch Keeping te gaan gebruiken.

Voorbeelden content promoties

Voorbeelden content promoties
Voorbeeld content promotie op Facebook

Social ads

De basis van de social ads zijn afbeeldingen die direct opvallen (door soort afbeelding, opmaak en kleur) en de doelgroep moeten prikkelen (door tekst) om Keeping te gaan gebruiken als urenregistratie tool. We richten ons daarmee op het tweede gedeelte van de doelstelling: accountregistraties genereren. En dus op de gebruikers in de laatste twee fasen van de Customer Journey: Afweging en Conversie. Elke twee weken verversen we deze ads op basis van de inzichten en resultaten. Dit betekent verversing van de uiting, maar ook de doelgroeptargeting.

Resultaten

 • Bereik: 10.500 mensen per ad-ronde
 • Betrokkenheid: 175 clicks
 • Budget: max. € 150,-
 • CPC: € 0,96 per click
 • Accountregistraties: 100 nieuwe gebruikers

Voorbeeld social ads

Instagram social ad
Voorbeeld social ad op Instagram

Doelstelling nieuwe gebruikers met 178% behaald

Met onze social aanpak bereikten we de B2B doelgroep van Keeping tijdens haar gehele Customer Journey. We informeerden ondernemers vroeg in de Customer Journey over hun (toekomstige) problemen en valkuilen. En we wisten ondernemers die bewust(er) op zoek zijn naar een oplossing te prikkelen om Keeping te gebruiken.

In totaal behaalden we daarmee 143 nieuwe accountregistraties (=gebruikers) uit onze social media activiteiten. Hiermee behaalden we een heel mooi aandeel van 50% van de doelstelling. Maar doordat we ook andere online kanalen inzetten, werden nog eens ruim 500 accountregistraties behaald, waardoor we de doelstelling met 178% behaalden. Maar belangrijker nog: elke maand steeg ook het aantal actieve, terugkerende gebruikers. Wat een veel waardevollere gebruiker is voor Keeping. We behaalden dus niet alleen genoeg nieuwe gebruikers, maar bereikten ook nog eens de juiste gebruikers. Hoewel ook niet terugkerende gebruiker goede feedback hadden voor Keeping.

Positieve ontwikkeling nieuwe gebruikers Keeping
Het aantal nieuwe gebruikers en het aantal terugkerende gebruikers steeg maandelijks

 

Tevens bereikten we bijna 80% van de getargete doelgroep in Facebook en Instagram. Meest opvallende resultaat was dat Instagram zo'n 100 accountregistraties behaalde. We ontdekten dat ondernemers Instagram tijdens privé tijd gebruikten, wisten die te bereiken, en te overtuigen.

Klant over het project

Thijs Scheepers van Keeping over de samenwerking met GoalGorilla en de resultaten:

“De samenwerking met GoalGorilla is super, maar ook intensief. Samen hebben we een heldere strategie uitgewerkt én uitgevoerd. Wij schrijven content-drafts, en die wordt geredigeerd door GoalGorilla, zodat de content perfect aansluit bij ons plan en doel. Uiteindelijk zijn wij bij Keeping erg geïnteresseerd in dagelijkse actieve gebruikers, en dit aantal stijgt elke dag weer mede door de partnership met GoalGorilla!”

 

Klik voor onze award winnende klanten