SEO case: optimalisatie voor zoekmachines

702% groei in organische bezoekers per maand

Bekijk hier de succescase van Keeping. Door waardevolle content veranderde deze onbekende urenregistratie tool in een belangrijke speler in Google. Geef jouw SEO resultaten ook een boost met de drie takeaways.

702% groei in bezoekers per maand binnen zes maanden

Met Keeping is het geen last meer om je uren bij te houden. Dankzij de mobiele app kun je gemakkelijk, snel en per project/taak je uren registreren. Toen wij begonnen met online marketing (we zetten naast SEO meer online kanalen in. Bekijk bijv. ook wat we met social advertising bereikten voor deze B2B klant), was Keeping een nieuwe, nog onbekende speler in de urenregistratie tool markt.

702% groei klinkt bijna ongeloofwaardig, is het echt zo? Ja, en lees snel hoe we dat behaalden.

Doelen: +185% bezoekers en +178% registraties

Keeping was een nieuw product met weinig naamsbekendheid in de (zoek)markt. De vindbaarheid was hierdoor nog niet goed ontwikkeld. Er werd nauwelijks organisch verkeer gegenereerd. We hebben daarom eerst een SEO Marktscan uitgevoerd om te achterhalen welke SEO kansen er liggen voor Keeping, op welke zoekwoorden en onderwerpen zij zich moet richten, en welke SEO resultaten wij daaruit verwachten. Op basis daarvan formuleerden wij deze twee verwachtingen binnen zes maanden:

  • +185% groei in het aantal organische bezoekers per maand
  • +178% groei in het aantal registraties per maand door organische bezoekers

En deze doelstellingen behaalden we ruim! Lees snel verder hoe we dat behaalden.

Zoekintenties beantwoorden en bezoekers helpen

De doelgroep waarop Keeping zich richt, is B2B, en bestaat met name uit ZZP’ers/freelancers én jonge ambitieuze ondernemers tussen de 18 en 35 jaar met een handvol werknemers in dienst. Het is lastig om te achterhalen welke zoekwoorden zij exact gebruiken, maar we stelden een zoekwoordenlijst samen met ruim 100 zoekwoorden sterk gerelateerd aan het product en het registreren van uren. Gegarandeerd dat de doelgroep deze zoekwoorden gebruikt.

Keeping had nog weinig goede, waardevolle, geoptimaliseerde content op haar website. We hebben daarom de onderzochte zoekwoorden gegroepeerd en per groep/onderwerp bepaald wat de zoekintenties zijn van de zoeker. Waarom zoekt zij naar die zoekwoorden? Wat zijn de behoeften of problemen? Hoe kan Keeping daarbij helpen met haar product? Dit is belangrijke input voor de content.

Dit is wat goede SEO voor je betekent!

We gingen aan de slag. We hebben per onderwerp/groep zoekwoorden goede content gecreëerd die zoekintenties beantwoorden en de bezoekers helpen met het kiezen voor of het inzetten van een urenregistratie tool als Keeping voor hun behoeften en problemen (en daarmee scoor je bij Google!). Zo schreven we o.a. content over het belang van uren bijhouden als je projectmatig werkt, waarom Excel minder geschikt is om uren te registreren, en hoe je met een urenregistratie tool betere planningen en offertes kunt maken. Allemaal erg waardevol voor de (be)zoeker!

Goede SEO content

Met het creëren van deze pagina’s behaalden we onderstaande drie belangrijke resultaten voor Keeping:

1. Van 0 naar 38 focus keywords in de top 10

De zoekmarkt is vrij competitief. Er zijn veel aanbieders van urenregistratie tools. Zij zijn al langer bekend in de zoekmarkt en met hun potentiële klanten en hebben daardoor inmiddels goede content ontwikkeld en ook een sterker domein ontwikkeld. Maar wij hebben ons goed kunnen verplaatsen in de potentiële klanten en hun behoeften. Wat resulteerde in waardevolle content die in korte tijd vanuit het niets (buiten de top 100) de top 10 in schoten in de zoekresultaten van Google.

Hoge rankings in Google

Met deze top 10 posities creëerden we ook positieve impact op het aantal bezoekers.

2. Een groei van 702% in organische bezoekers per maand

SEO stelregel: je moet in de top 10 in Google scoren, wil je bezoekers genereren. En dat bleek wederom! Door deze top 10 posities genereerden we elke maand meer verkeer. Binnen zes maanden behaalden we al een enorme groei: januari 2018 genereerde 702% meer organische bezoekers dan in juli 2017.

Meer organische bezoekers

Deze enorme groei in bezoekers zorgde ook voor meer registraties.

3. 175 registraties per maand in plaats van 9 (bijna +2000% groei!)

We genereerden meer organisch verkeer. Dat is belangrijk, maar het draait om de business natuurlijk. En ook die nam enorm toe! We genereerden in januari 2019 bijna 2000% meer registraties door organische bezoekers dan in juli 2017. We wisten dus de juiste zoekers te bereiken en we wisten ze te overtuigen met de goede content. Maar belangrijker nog: elke maand steeg ook het aantal actieve, terugkerende gebruikers. Wat een veel waardevollere gebruiker is voor Keeping.

Meer registraties door Organic
Figuur van Keeping en betreft alle gebruikers (uit alle kanalen behaald)

 

De stijging in registraties zorgde voor een enorme boost in online business.

Klant over het project

“De samenwerking met GoalGorilla is super, maar ook intensief. Samen hebben we een heldere strategie uitgewerkt én uitgevoerd. Samen selecteren we onderwerpen waarop we vindbaar willen zijn in Google. GoalGorilla schrijft vervolgens content dat goed aansluit bij de behoeften en zoekintenties van onze potentiële klanten. Met als resultaat dat er dagelijks nieuwe registraties worden behaald uit Google Organic. Uiteindelijk zijn wij bij Keeping erg geïnteresseerd in dagelijkse actieve gebruikers, en dit aantal stijgt ook mede door de partnership met GoalGorilla!”

Thijs Scheepers, Eigenaar van Keeping, over de samenwerking met GoalGorilla.

Drie SEO takeaways uit deze case voor jou!

Wat kun jij met deze case? Neem deze drie takeaways mee als jij aan de slag gaat met SEO:

  1. Onderzoek vooraf goed de zoekmarkt en de kansen en stel duidelijke doelen
  2. Focus eerst op onderwerpen met hoge zoekvolume en relatief lage concurrentie
  3. Schrijf content die zoveel mogelijk zoekintenties beantwoorden

 

Wil jij ook samen aan jouw SEO resultaten werken en net als Keeping in korte tijd goed vindbaar worden in Google? Plan hieronder dan een kennismakingsgesprek met één van onze online consultants in.

Klik voor onze award winnende klanten