Samen van 0 naar 150.000+ klanten

Moneybird

Een groei naar tienduizenden klanten in een jarenlange samenwerking op gebied van marketing, design en conversie. Moneybird is onder andere een TheNextWeb nominee én Deloitte Fast 50 bedrijf.

We zijn trots op elke klant waar we mee mogen werken. Als onze klanten prijzen winnen, zijn we nog nét iets trotser. Op onze website showcasen we vijf extra bijzondere, prijswinnende samenwerkingen. In deze case is dat Moneybird.

Opdrachtgever: Moneybird

Moneybird helpt ondernemers hun financiën op een plezierige manier op orde te maken én te houden. Offertes en facturen verstuur je online en bonnetjes boek je digitaal in. BTW aangiftes en de resultatenrekening worden vervolgens automatisch opgemaakt. 

In zo'n zeven jaar tijd gebruiken meer dan 150.000 ondernemers en ZZP’ers de software. Moneybird is een TheNextWeb nominee, een Deloitte Rising Star én Deloitte Fast 50 bedrijf, en won in 2015 de prestigieuze Van den Kroonenberg-prijs van de Universiteit Twente.

Van den Kroonenberg-prijs Moneybird from University of Twente.

Projectomschrijving

In de begin jaren was Moneybird een echte startup met beperkte budgetten voor marketing. De uitdaging was om vanaf dag één een strategie te ontwikkelen die rendabel en daarmee duurzaam is. En dat is gelukt! Een combinatie van Google AdWords, organische zoekmachine vindbaarheid en conversie optimalisatie zorgt ervoor dat elke marketing euro rendement geeft, al jarenlang.

Doelstellingen

  • Marktleidende positie in Google.nl, zowel in onbetaalde als betaalde resultaten
  • Continue verbetering in conversies
  • Accountability via maandelijkse rapportages 
  • Tactisch advies op basis van analytics gegevens

Klant over het project

“GoalGorilla werkt altijd vol energie aan de campagnes! Sterk punt is dat ze altijd het einddoel voor onze organisatie in het vizier houden.“ 

Joost Diepenmaat - Mede-oprichter Moneybird

Resultaten

  • Tientallen nieuwe klanten per dag
  • Uiteindelijke conversie stijging van 200-300%
  • Duurzame marketing strategie
Freemium model Moneybird
Een ‘freemium’ business model zorgt voor ongekend hoge conversiecijfers van bezoeker naar klant.

Projectontwikkeling

GoalGorilla werkt al jarenlang mee aan marketing en conversie optimalisatie. Online marketing campagnes, zoals SEO en AdWords, vinden doorlopend plaats. Maandelijks rapporteren onze specialisten de resultaten. Twee wekelijks is er een Skype gesprek op directie niveau, waar we de resultaten doornemen en de tactische stappen vastleggen.

Alle beslissingen worden sterk onderbouwd door data uit Googl Analytics. Zo wordt geïnformeerd gestuurd op gedrag dat mensen op de website vertonen én wordt het rendement van de campagnes bewaakt.

Nieuw jasje voor Moneybird

Maar niet alleen qua marketing werken we samen met Moneybird, ook qua design. Moneybird kwam namelijk tot de conclusie dat de oude visie en uitstraling niet meer bij ze paste. Wij hebben daarom samen met Moneybird verschillende brainstormsessie gehouden om te achterhalen welke nieuwe identiteit wel past.

Brainstorm logo Moneybird
We ontwikkelden tijdens een brainstorm diverse logo varianten

 

De kernwaarden slim, vooruitstrevend, betrouwbaar, eenvoudig beter, plezierig, open, en persoonlijk kwamen daarbij naar voren. Deze kernwaarden staan aan de basis van het nieuwe logo en kleurenpalet (door ons ontwikkeld), illustraties en volledig nieuwe website van Moneybird.

Het nieuwe logo van Moneybird
We zijn erg trots op het uiteindelijke resultaat: een logo dat totaal past bij Moneybird.


Je kunt meer lezen over onze Design samenwerking en de vernieuwing van de nieuwe website van Moneybird in hun eigen case.

Klik voor onze award winnende klanten