Vertaalbureau Perfect

Rebranding en nieuwe website

Terug naar de tekentafel en onderzoeken ‘wie’ het merk is, waarom het bestaat, en waar het naartoe wil gaan.

Opdrachtgever

Vertaalbureau Perfect startte in 2007 als vertaalbureau voor Duitse vertalingen (Duits Perfect genaamd). Echter kwamen er al snel vragen om vertalingen naar andere talen. Duits Perfect werd een fullservice vertaalbureau: Vertaalbureau Perfect. Zij heeft als visie het mooiste en grootste online vertaalbureau van Europa, maar zonder dat de kernwaarden in het geding komen. ‘Shaking up the language industry and making people happy!’

En dat deden ze! In 2014 werd Vertaalbureau Perfect namelijk uitgeroepen tot één van de snelstgroeiende technologiebedrijven van de Benelux. Ze werd twaalfde in de Deloitte Fast50. Het eerste vertaalbureau ooit in de lijst. Een bevestiging voor Vertaalbureau Perfect dat ze het anders en beter aanpakten dan de gevestigde orde.

Inmiddels heeft Vertaalbureau Perfect ook Vertaalbureau Fairlingo gelanceerd. Een innovatief vertaalconcept in de cloud.

Logo Vertaalbureau Perfect
Nieuw logo design Vertaalbureau Perfect

 

Probleemstelling

Vertaalbureau Perfect ontwikkelde zich in hoog tempo door, waardoor zij zich besefte dat het merk door alle positieve ontwikkelingen niet meer de uitstraling had die het verdiende. Visuele identiteit en de bedrijfsidentiteit weken te veel van elkaar af. Ze moest terug naar de tekentafel en onderzoeken ‘wie’ het merk is, waarom het bestaat, en waar het naartoe wil gaan. De uitkomst daarvan moest de blauwdruk zijn voor de nieuwe, effectieve, responsive website.

Doelstellingen

  • Connectie tussen bedrijf en merk - Bedrijfsidentiteit en visuele identiteit waren uit elkaar gegroeid
  • Hoge gebruiksvriendelijkheid - Maak de succesvolle website nog duidelijker en eenvoudiger in gebruik
  • Effective, responsive website - Alle functies op de beste plek op elk device

Klant over het project

Sam van Gentevoort over het project

"Innovatief internetbureau met veel inlevingsvermogen."

“GoalGorilla is de juiste partner gebleken voor onze compleet vernieuwde huisstijl en bijbehorende responsive website. Er werd goed meegedacht door GoalGorilla over usability en ze hebben zich verdiept in onze (potentiële) klanten om een optimaal resultaat te bereiken met het nieuwe design. Top!”

- Sam van Gentevoort, directeur Vertaalbureau Perfect

Projectontwikkeling

Het project bestond uit drie onderdelen: Brand design, Interaction design, en Responsive Graphical Design.

1. Brand design

Tijdens een interactieve brainstormsessie samen met Vertaalbureau Perfect kwamen we tot bevestigende, maar ook verrassende inzichten. Die werden omgevormd in een krachtige merkdefinitie en merkbelofte. Kernwaarden als betrouwbaar, innovatief en servicegericht werden naar kleur- en vormtoepassingen vertaald.

Brainstorm

Door het nieuwe logo laat Vertaalbureau Perfect zien dat zij vertalen gemakkelijk maakt (het spreekwolkje staat voor gesproken taal, en door de eigenheid ook voor de P van Perfect) en daardoor de wereld (de ronde vorm van het beeldmerk, wat ook staat voor eenheid van het bedrijf) een stuk kleiner voor veel organisaties.

Om de kernwaarden op een doeltreffende manier op te brengen bij de doelgroep, gebruikten we een persoonlijke benadering, die de eindgebruiker (de lezer) van een specifieke vertaling in beeld brengt. Daar tevens aan te geven wat het belang is van deze vertaling, heeft Vertaalbureau Perfect de ruimte om aan te tonen waarom zij hét aangewezen vertaalbureau is. Dit vertaalden we niet alleen online door, maar ook offline in o.a. facturen, offertes en brochures.

2. Interaction design

Door het ontwikkelen van goede User Passports, kregen we inzichten in het gedrag en de doelstellingen van de (potentiële) klanten. Met deze inzichten structureerden we de benodigde inhoud en functies die de website moest gaan bieden. We vertaalden dit naar een prototype, waardoor Vertaalbureau Perfect inzicht kreeg in de layout van de content en de interacties van de functies.

Het ontwikkelde prototype was uiteraad responsive. Vooraf dachten we dus al na over het plaatsen van de belangrijkste call-to-actions op de meest logische en effectieve plekken van het pad dat de gebruikers doorlopen, op welk device hij dat dan ook doet.

interactie ontwerp

Benieuwd naar het prototype van Vertaalbureau Perfect? Klik dan hier.

3. Responsive Graphical Design

Design moet de websitegebruiker helpen bij het bereiken van zijn doelen (functioneel) en overtuigen om te kiezen voor Vertaalbureau Perfect (emotioneel). De uitdaging was om de nieuwe visuele merk identiteit en het interactie design samen te laten komen in een super strak en oogstrelend responsive grafisch design.

De eerste stap daarin is de ontwikkeling van een look-and-feel, waarmee we het gevoel van de website visualiseren door te focussen op gebruik van typografie, kleur, fotografie en vorm- en stijlelementen. We kozen voor een cleane, overzichtelijke stijl met grote fotografie, veel ruimte en grote kleurvlakken. Ook met het design houden we rekening met responsive. Dus hoe schalen design elementen mee t.o.v. het scherm.

mobile first vertaalbureau perfect

We leverden de design assets aan bij Vertaalbureau Perfect. Zij ontwikkelde inhouse de Drupal website. Deze werd op 1 juni 2015 gelanceerd. Wij ondersteunden bij de ontwikkeling en het kiezen van de juiste fotografie.

Klik voor onze award winnende klanten