SEO content optimalisatie

Zoekintentie beantwoorden en topic targeting

Waar we ons jaren geleden focusten op het juist verwerken van zoekwoorden in de content, kijken we nu steeds meer naar de zoekvragen van onze potentiële klanten.

Scoor en overtuig met SEO content optimalisatie

Google heeft content, oftewel tekst, nodig om te begrijpen wat jij wilt vertellen op een webpagina. Je content laat Google vervolgens aan zoekers zien waarvan zij denkt dat jouw content het beste aansluit bij hun zoekopdracht. Google wordt tegenwoordig steeds slimmer en slimmer. Hierdoor verandert ook jouw SEO content optimalisatie strategie!

Focus jij nog steeds op:

  • één specifiek zoekwoord voor je content?
  • het plaatsen van het zoekwoord op de belangrijkste plekken?
  • het zoekwoord zo vaak mogelijk laten terugkomen?

Dan verlies je posities in Google aan je concurrenten! Google begrijpt nu namelijk veel beter de zoekintentie achter een zoekopdracht. Met SEO content optimalisatie focus je daarom niet meer op zoekwoorden, maar op zoekintenties. Pas wanneer je de zoekvragen van de zoeker beantwoordt, gaat je content scoren en overtuigen! Heb je SEO advies nodig?

SEO content optimalisatie
En verlies geen posities aan concurrenten!

 

Beantwoord de zoekintentie van je potentiële klant

Je moet de zoeker echt helpen met je content. Je moet antwoord geven op de zoekvragen die hij heeft. Je richt je daardoor dus meer op een onderwerp dan op specifieke zoekwoorden. De zoekintentie verandert naarmate de zoeker verder in zijn Customer Journey komt. Waar hij in de Oriëntatie fase nog op zoek is naar algemene informatie over verschillende oplossingen voor zijn probleem, wil hij in de Conversie fase specifieke informatie over jouw product of dienst. Als je content gaat schrijven voor SEO doeleinden, moet je hier rekening mee houden.

Content succesvol optimaliseren voor SEO

 

Van 'strings' naar 'things'? RankBrain? Semantiek?

Maar hoe weet Google nou naar welke content de zoeker op zoek is? Google begon jaren geleden ‘simpel’. Ze indexeerde webpagina’s, en sloeg de tekst die zij tegenkwam op als 'strings' (oftewel zoekwoorden) in haar database. Wanneer de zoeker dat zoekwoord in voerde, viste Google alle content uit haar database waarin dit zoekwoord voorkwam, en presenteerde dat in een lijst met zoekresultaten. Maar al gauw werd dit gemanipuleerd, want hoe vaker jij het zoekwoord gebruikte, hoe hoger jij rankte (keyword spamming).

Google wordt nu gelukkig steeds slimmer. Dat bewijst één van de nieuwste, en direct één van de drie belangrijkste ranking factoren: RankBrain. Zie RankBrain als een stel hersenen die het zoekgedrag van alle zoekers helemaal zelf registreert en analyseert, daar vervolgens conclusies uit trekt, en daarop dan de zoekresultaten aanpast. Google begrijpt (= semantiek) hierdoor dus steeds beter wat de zoekintentie (= 'things') van een zoekopdracht is: als iemand zoekt naar zoekwoord A, dan verwacht hij zoekresultaat B.

Google wordt steeds slimmer. Maak daar gebruik van!

Wij helpen je graag bij content optimalisatie
En wordt breed vindbaar in plaats van alleen op specifieke zoekwoorden

 

Jouw SEO content laten scoren en overtuigen?

Omdat Google steeds slimmer wordt, verandert de zoekresultatenpagina ook continu. Een recente verandering, en tevens ultieme SEO kans, zijn Featured Snippets. Met goede content optimalisaties kun jij deze nieuwe positie #0 innemen. Maar moeten we zoekwoorden dan helemaal vergeten? Nee, zeker niet. Maar de content moet breder inzetbaar zijn. Hierdoor richt je je op een set onderwerp gerelateerde zoekwoorden in plaats van één specifiek zoekwoord. Begrijp je het allemaal nog? Nee? Dan helpen we je graag met SEO advies.

Al vanaf € 615,- per maand zet je SEO en content succesvol in voor jouw website. Samen kijken we naar de onderwerpen en zoekvragen die jouw (potentiële) klanten graag beantwoord willen hebben. Hierdoor zorgen we ervoor dat de content van jouw website hoog scoort in Google. Maar we zorgen er ook voor dat jouw content de bezoekers overtuigt om langer op je website te blijven en sneller een conversie te doen.

Content onmisbaar voor SEO

 

Wil je meer weten?

Spreek ons tijdens werktijden via de live chat of bel Mieszko Czyzyk, Marketing Director, op 0800 - GOAL (4625). Een e-mail kan natuurlijk ook: mieszko@goalgorilla.com. Binnen één werkdag heb jij een reactie.