Linkbuilding uitbesteden: Online PR

Linkbuilding de basis voor een goede vindbaarheid

De sterkte van je domein bepaalt voor een belangrijk deel de positie in Google. Hoe verbeter je de populariteit van je website of webshop? Lees gauw verder!

Linkbuilding uitbesteden voor een duurzame link strategie

De sterkte van je websitedomein is al vanaf het SEO bestaan één van de belangrijkste factoren voor de bepaling van de positie van jouw website in de zoekmachine resultaten. De domeinsterkte verbeter je door links te krijgen op andere websites: linkbuilding. Dit kun je zelf doen, maar voor echt succes kun je ook linkbuilding uitbesteden aan een bureau.

Alleen een duurzame link strategie werkt nog!

Linkbuilding van jaren terug werkt niet meer. Integendeel, sommige oude linkbuilding strategieën worden nu zelfs bestraft door de ‘Penguin van Google’. Continu verandert Google de indicatoren die de waarde van een link bepalen. En dat is verwarrend en leidt soms tot mindere SEO resultaten. Daarom gebruikt GoalGorilla de duurzame linkbuilding strategie: Online PR.

Met Online PR verdien jij links van andere websites. Door een stukje van jouw waardevolle kennis te delen, word je steeds meer gezien als autoriteit, en zijn andere websites bereid om naar jou te linken. En dat legt de stabiele, stevige basis die je nodig hebt voor een goede vindbaarheid in Google.

Linkbuilding uitbesteden voor duurzame link strategie

Succesvolle linkbuilding campagne

Voor Lengersdorf zetten we zeer succesvol Online PR in. We ontwikkelen samen met Lengersdorf en andere experts in het vakgebied waardevolle content. Content die de doelgroep echt helpt. Bijvoorbeeld tips om je werknemers gezond te houden of een infographic hoe je de hoogte van een transitievergoeding berekent. Deze content verspreiden we vervolgens naar andere gerelateerde websites.

En dit wordt gewaardeerd! Veel websites zijn enthousiast en geïnteresseerd om de kennis van Lengersdorf te delen via hun websites en sociale kanalen. Lengersdorf vergroot daardoor haar zichtbaarheid en autoriteit in Google én op social media.

  • 40% van de aangeschreven websites zijn geïnteresseerd
  • 20% deelt het artikel op hun website of via social media
  • O.a. Frankwatching.com heeft het artikel over gezonde werknemers geplaatst

We noemen deze vorm van Online PR: skyscraper techniek. Sjoerd Pijnappel, onze SEO specialist, vertelde al over deze techniek op Frankwatching. De hierboven genoemde percentages, en met name de link kwaliteit, behaalde je ‘vroeger’ met het aanvragen van startpagina-achtige links nog niet eens. Ook Lengersdorf is daar erg blij mee en deze case is gewaardeerd met een award.

Beste SEO campagne 2016

In november 2016 wonnen wij met deze Online PR case van Lengersdorf de Dutch Search Awards voor Beste SEO Campagne.

 

Linkbuilding uitbesteden aan GoalGorilla

 

Contact voor linkbuilding uitbesteden
En werk net als Lengersdorf aan een duurzaam linkprofiel en een sterk domein

Is linkbuilding nog steeds belangrijk?

Door linkbuilding versterk je het domein van je website, oftewel de online populariteit van je website. De online populariteit van je website bepaalt nog altijd voor een groot deel (één van de drie belangrijkste rankingsfactoren) je vindbaarheid in Google. Dus linkbuilding is nog steeds belangrijk.

De online populariteit werd ‘vroeger’ bepaald door het aantal links die verwezen naar jouw website. Deze links kun je zien als stemmen. Hoe meer stemmen je had, hoe groter jouw online populariteit. Dus hoe meer Google dacht dat je een autoriteit bent in jouw vakgebied. En zij waardeerde dit met hogere posities in de zoekresultaten. 

Maar tegenwoordig is de kwaliteit van de links veel belangrijker. Eén kwalitatieve link kan net zo waardevol zijn als 50 andere links bij elkaar. Wij focussen ons daarom met Online PR op het genereren van kwalitatieve links: links op relevante, waardevolle websites die je verdiend hebt.

Linkbuilding uitbesteden aan GoalGorilla

Je maakt al gebruik van onze succesvolle link strategie voor € 745,- per maand. Wil jij linkbuilding uitbesteden? Neem dan contact met ons op en wij ontwikkelen ook voor jou een duurzame, succesvolle link strategie.

Link strategie uitbesteden voor elk bedrijf

Nog vragen?

Spreek ons tijdens werktijden via de live chat of bel Mieszko Czyzyk, Marketing Director, op 0800 - GOAL (4625). Een e-mail kan natuurlijk ook: mieszko@goalgorilla.com. Binnen één werkdag heb jij een reactie.

Bekijk ook onze andere Scoor hoog in Google met SEO oplossingen